Allehanda

Ett undantag

Ibland måste man frångå sina principer. Ikväll bankade det på dörren just som jag tog en tupplur i soffan och kollade på That 70’ Show. Jo, jag gjorde både och. Det förhåller sig så att jag sett seriens avsnitt ett antal gånger och kan det mesta i handlingen. Då gör det inte så mycket om jag slumrar till en liten stund emellanåt. Jag är ändå med i handlingen och vet nästa replik när jag gläntar på ögonlocken.

Men nu var det så att jag väcktes av oljud vid ytterdörren. Yrvaken kravlade jag mig upp och fann grannens fru med barn och hund i släptåg vid ytterdörren. De hälsade glatt och allra mest hälsade hunden som fick glädjefnatt och var svår att styra. Den skällde och rusade runt i stugan. Den rusade raskt till soppåsen som fick räddas undan en ivrigt forskande voffse. Nästa som fick undsättning var kabelkaoset vid min digitala-radio-TV-multimedia-dator-hörna. Här finns ett antal apparater och manicker är sammankopplade i ett virrvarr av ledningar och signaler. Jag fick tag i kopplet innan hon hann snurra runt i denna djungel. Det hade kunnat bli ganska dyrt om hon lyckats med sin safari.

Ärendet som grannfrun hade var försäljning av kex och godis förpackade stora burkar. Vinsten skulle gå till välgörande ändamål.  Normalt brukar jag inte handla sådant men nu förbarmande jag mig. Hon hade kommit med båda pojkarna i släptåg och med hund i koppel genom skogsbacken i mörkret. Ryggsäcken var full med burkar av olika de slag. Det var en hel karavan som skulle organiseras och utrustas.

Nu blev det en ”Mormors chokladkex” som fann nåd för mina ögon. Jag är inte speciellt svår på godis och kakor därför handlar jag sällan sådant. Men jag gjorde en god gärning och får offra mig och käka chokladkex i flera veckor framöver. Om jag nu inte får ett sällsynt godisanfall och gör slut på innehållet i den röda plastburken i ett nafs. Bevare mig!

Kaos

0 kommentarer

 • Monica

  Säg vad som inte säljs vid dörren till välgörande ändamål. Tubsockor, gräddbullar, småfranska, just name it. Gräddbullarna brukar jag ha svårt att motstå…

  • Chorizo

   Principen är att inte köpa dylika ting även om det går till ett gott ändamål. Jag brukar hjälpa till på annat sätt. Nu måste jag dock kapitulera med tanka på all möda hon gjort sig för att sälja lite gottis.

 • Syster Yster

  Det blev en burk med chokladkakor hos oss också. Hunden var lika svår att styra men hon fick inte komma in i stugan med tanke på katterna. Ville inte stå för notan ifall hunden fått sig på pälsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »