Allehanda

Hunger och hemlängtan

I saltgruvan har alla en liten plastbit. Den viftar vi med när vi kommer, när vi går hem, när vi skall inta lunch. En brun sak, stor som en större nagel.

Här och där finns en liten apparat som känner igen plastbiten. När de tu mötas öppnas en liten tryckskärm och där kan man trycka vad man behagar. På skärmen finns en tunn plastfilm. Den har gått sönder på sina ställen. Hålen är lite större på vissa ställen, lite mindre på andra ställen.

Jag undrar, varför är skadorna på plastfilmen större där vi trycker för att gå hem och för att gå på lunch? Kan det vara för att vi är mera ivriga och snabba när vi är på väg hem än när vi kommer till gruvan i tidig otta?

Ja, så måste det vara. Hunger och hemlängtan gör oss snabba och otåliga medan nära förestående arbete har en lugnande inverkan på vårt tryckande. Därför, känner du dig nervös, tänk på jobbet, det har en dämpande inverkan!

Det är skilland på hutta och huttra.

0 kommentarer

  • Monica Lindhe

    Är detta en vanlig papperskorg där man ska hutta skräpet? Inte visste jag att österbottniska och skånska var så likt varandra!

    • Chorizo

      Detta är en papperskorg från Entré Malmö. Text och bild har ibland inget som helst med varandra att göra. Jag tyckte bara att det var kul att ordet användes på detta sätt. Huttra har vi dock fått känna av i Pampas denna vinter. Pampas är ett alias för Österbotten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »