Allehanda

Lördagskväll vid sundet

Vad kan var bättre än att lyssna till dragspelsmusik, äta grillad korv och konversera bybor och andra som tyckte att det var fint att tillbringa en stund tillsammans vid sundet en lördagskväll? Jag cyklade dit när dagen övergick i kväll och kom en liten stund försent för att höra ordförande för byarådets inledningsanförande. Men på håll kunde jag höra avslutningen som handlade om älgar, rådjur eller liknande bybor som söndrat stängslet runt Fladan. Tjuren Ferdinand med harem verkar dock trivas med sitt sjönära boende och har inte rymt. Skadan var inte så stor att det inte enkelt gick  att reparera.

Kaffe med dopp hör en sådan tillställning till, annars skulle tanterna bli helt omöjliga, kanske farbröderna också. Te fanns också för sådana som mig. Vid grillen stod två gentlemen och plockade ut korvar på gallret, vände och vred på vurstarna, serverade sallad och håvade in slantarna. Hela tre korvar åt jag men sedan sade både magen och förståndet stopp.

Mitt deltagande i lotteriet gav två vinster på fem lotter, vilket var helt ok. En tung glaspjäs föreställande en häst med vagn var ena vinsten. Vagnen kan fyllas med karameller eller annat småplock. Den andra vinsten var en CD med Roland Cedermark där han spelar religiösa sånger. Sådant kan man gott att lyssna till även om någon frågade om det var hårdrock vilket jag bejakade; Roland spelar visst hårdrock.

I sundet kom båtar sakta glidande, både med roddare och per snurra. Inga stora svallvågor i vassen. Någon provade fiskelyckan med kastspö. Vissa satt snällt på bänkarna och småpratade, andra gick runt och myste. En lugn och fin tillställning utan brottningsmatcher. Ingen Bulten i Bo som dök upp. Det enda som dök upp var en kortvarig regnskur men i övrigt var det en riktigt trevlig samvaro i serveringstältet där vi trängdes en liten stund medan Fjorgyn vattnade gräsmattan. Byarådet skall ha stort tack för arrangemanget!

Snällt på rad de ligga, väntande på bitande tänder och smackande tungor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.