Allehanda

En snögubbes uppgång och fall

Svetten kom faktiskt fram idag medan jag röjde gårdsplanen från snö. Nattens snöfall hade lagt ett lagom tjockt täcke över backen. Det var inte tjockt, bara 5-10 cm men det var tung blötsnö. Blidväder. En liten vinter har anlänt men plusgrader på termometern lovar ingen vargavinter.

Jag kom på att jag skulle göra en snögubbe, en sådan vi gjorde som barn. Jag hann bara rulla till den första snöbollen när svåger dök upp med Forden för att se om jag behövde hjälp med snöskottningen. Det var så dags då men han ville gärna va med och göra en snögubbe. Jag rullade snöbollarna och satte dem ovanpå varandra medan han formade kroppen och förstärkte, murare som han är. Jag hämtade kol från spisen och en mössa för att ge ett anlete med värdighet till gubben. Någon morot till näsa hade vi inte men jag fann en liten trädgårdsspade som jag brutalt körde rakt in i fejset på gubben och voilà ! där hade han en präktig näsa av skaftet som stack ut. Vi var riktigt stolta över vår skapelse!

Men säg den glädje som varar. Allt medan vi stod där och diskuterade började snögubben luta allt mera mot syd. Det verkade som grunden inte var den bästa och redan efter en 20 minuter förstod vi att den skulle dråsa i backen. Tror ni vi gjorde något för att hjälpa stackarn, nej, istället stod vi intresserade och iakttog medan den alltmer liknade lutande tornet i Pisa. Svåger föreslog filmning men det hann jag inte med, för slutet kom plötsligt och lika bra var det. Man skall inte föreviga någons förnedring.

Där låg den på backen med huvudet löst och trädgårdsspaden på sned, ingen vacker syn. Men kul hade vi en stund, man skall inte tveka att leka lite om tillfälle dyker upp. Den dag man inte mera vill leka, då är det dags för dödens väntrum. Jag tror jag skall göra minst en snögubbe varje vinter framöver.

En får tacke som frågar, jo jag mår bra!
Men lite yr känner jag mig trots allt, kan någon ringa 112?

8 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »