Allehanda

El sol – ¡Cuánto tiempo sin verte!

Ja, det är spanska som ni kanske hajar och betyder ungefär: Solen – Länge sedan vi sågs! Kursstarten närmar sig på nytt och som ni förstår gäller det att öva lite så att man inte sitter där dum som ett fån när lärarinnan frågar ¿Qúe tal?

Solen kom äntligen fram idag och lyfte något över horisonten. Molnen har gjort sitt bästa senaste tid för att dölja denna fryntliga farbror. Eller är det månen som är det? Hur som helst så sken solen av hjärtans fröjd och bländade mig när jag tog en galopp med Brunte genom landskapet mitt på dagen. Även om kölden redovisade rekord på -14 C på förmiddagen var det en glädje att åter se solen och dess starka sken. Vi går mot ljusare tider; redan har dagen blivit ett tuppfjät längre.

Kall i tån hann jag bli när jag sökte snygga vintermotiv till min fotografiapparat i socknen. Visserligen hade jag både gummistövlar och sockor på fötterna men sockorna var inte hemstickade och på fötterna borde jag ha haft riktiga pjäxor. Sådana sökte jag i Björkarnas stad för en vecka sedan med inte ens där fanns sådana skodon att inhandla.

Borde jag bege mig till Jokkmokk, likt Ida, för att få tag i sådan fotbeklädnad?

Slagfältsvägen i Oravais en solig dag i januari
Maxmo kyrka syns bäst på vintern
Solen bländar vid Öjskat bro i Maxmo

4 kommentarer

 • Ama de casa

  Vilka underbara bilder!

  Men du, gummistövlar och 14 minus? Inte så där jättesmart, va? 😉

  Duktig du är som läser spanska. Vi kom tyvärr av oss när vår fröken slutade och bytte jobb… Här i Torrevieja kommer man tyvärr undan med engelska, så man har inget tvång att lära sig. Borde ta tag i det där igen…

  • Chorizo

   Nåjo, nog skall det gå att ha gummistövlar på när det är så kallt men nu var inte sockorna inte tjocka och så hade den ena ett stort hål som jag inte såg. Jag har jobbat i skogen när det varit -20 i gummistövlar (med sågskydd) men då hade jag bättre sockor på och så rörde jag mig mera också.

   Jag tycker mycket om spanska, ett vackert språk, Så är det också världens andra största språk efter manadrin så det är några jag kan konversera med när jag kommer så långt. Bara nybörjare än så länge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »