Allehanda

Questions

Jag fick ikväll ett skov att lyssna till Manfred Mann’s Earth Band på Spotify. MMEB är ett 70-tals band och spelas inte varje dag i radion. Rätt sällan måste jag säga. Varför just låten ”Chicago Institute” plötsligt dök upp i hjärnkontoret och pockade på uppmärksamhet är för mig ett mysterium. Jag måste bara leta upp den och lyssna till den. Ett av mina anfall (infall), något som bara dyker upp ur tomma intet och fordrar ens uppmärksamhet. Det behöver inte vara musik, det kan vara vad som helst, ett ord, en mening, en bild. Jag har skrivit om fenomenet innan. Är det ingen annan som drabbas av denna, ofta angenäma företeelse?

När jag lyssnat färdigt på ovanstående låt letade jag mig vidare på den musikaliska ängen och fann då följande underbara låt av samma MMEB: ”Questions”. Ni måste bara lyssna på den; den blir en av mina favoriter trots att den har många år på nacken!

Lite långsam innan den laddat in och startar, men hav tålamod.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=3K7lj6pMvNM]

 

 

4 kommentarer

 • Designern

  Härlig musik 🙂 … konstaterar att jag själv har 10 st. 12″ vinyler av detta superba band. De är ett av många band som finns i min vinylsamling.

  • PJ

   10 stycken av denna grupp? Då har du nog en stor del av deras musik från 70-talet? Men jag gissar att det finns många fler vinyler i din samling, kanske fyrsiffrigt?

 • Designern

  … nja, inte fyrsiffrigt men en bit på väg. Du vet väl att det är kvalitet framom kvantitet 😉 Minns en sak angående MMEB; då vi (min dåvarande flickvän och nuvarande fru) var på interrail 1978. Vi (jag?) låg och slölyssnade på någon radiokanal på ett B&B i Brighton när en låt från deras då nyutkomna skiva WATCH spelades; ”davy’s on the road again” jag blev helt såld på direkten varefter jag mer eller mindre rusade ut och köpte skivan. Prislappen sitter fortfarande kvar i hörnet 3,50 £. De blev sist och slutligen rätt å många skivor köpta i GB; tur att det var ”på hemvägen” på vår IR resa som sist och slutligen varade 32 dagar – helt och hållet utan GSM, internet eller annat stuff som ingen klarar sej utan idag …

  • PJ

   Det blev en hel del att släpa på för formatet var ju ett annat än dagens digitala filer som väger ingenting. Att man idag kan ha tusentals låtar i en mobiltelefon eller på ett minne kunde vi knappt föreställas oss då när det begav sig.

   Interrail började väl någon gång på 70-talet om jag inte minns fel men jag hann aldrig med det tåget. Det var en stor fluga ännu in på 80-talet men jag undrar om det idag är så vanligt bland ungdomar. Billigt flyg har säkert förändrat resandet även för ungdomar. Är det inte så att idag kan i princip alla köpa in Interrailbiljett?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »