Allehanda

Lätt som en plätt eller på eget sätt?

Jo, en sak till som föll mig i minnet från torsdagskvällen. Vi människor vill ofta gå minsta motståndets väg, det skall vara lätt och bekymmersfritt. Olof tyckte däremot inte att det var viktigt. Istället skall vi sträva efter att livet och uppgifterna skall vara utvecklande. Det är då vi växer och får erfarenheter, känner oss nöjda när vi lyckas. Kanske ligger det något i det? Vad gör det att vi misslyckas ibland; det är bara att resa sig och borsta dammet av rocken och fortsätta på annat sätt. Huvudsaken är att vi inte gör det stora misstaget att aldrig våga ta ett steg på okänd mark.

Detta påminner mig om en utsaga som Raimo Uusimäki, grundaren till det företag som idag äger Saltgruvan, gjorde: ”Det skall inte vara lätt att vara företagare, för då har alla andra gjort samma sak”. – Som jag fattade poängen: då finns det inga pengar att tjäna.

Jag har för övrigt tagit den lätta vägen idag och gjort en promenad i skog och mark. Solen sken helt underbart och det våta som finns i markerna har frusit därför kunde jag torrskodd trampa stig och tuva. Jag kunde samtidigt konstatera att jag har en hel del arbete att utföra för att hålla skog, planteringar och åkerkanter i skick. Tyvärr har inte nuvarande arrangemang lyckats särskilt väl med det. Det växer så det knakar av allehanda slag och inte alltid som man själv vill. Naturen går sin egen väg.

Där lurar den bakom kröken, Solen!
Naturen har sin gång. De enes död, den andres bröd.

 

6 kommentarer

 • annepauline

  Jag fick boken ”Den österbottniska ladan” från Adlibris igår. Vilken härlig bok! Det är så härliga bilder i den och även en hel del text. Den kan jag rekommendera till alla nostalgiker, jag ångrar inte att jag hastigt och lustigt knappade hem den.

  • PJ

   Jag blev så tagen av din beskrivning av boken att jag också beställde boken. Visst har jag bläddrat i den men den är liksom lättare att handla via nätet än via disk. 🙂

 • Brasklapp

  ”På eget sätt” meddela mig när betel är till salu, vill flytta ,Sverige har gett mig allt, här finns inget mer att hämta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.