Allehanda

Augustitankar

När jag ikväll såg augustimånen kom jag att tänka på april. Augusti och april är på något sätt lika varandra och ändå så olika. I april kommer ljuset åter, i augusti kommer mörkret smygandes allt tidigare på kvällen. Kan det vara så att båda månaderna befinner sig ungefär lika långt borta från årets ljusaste dygn?

Jag älskar att smyga runt i aprilskymningen och lyssna på alla ljuden och se alla vårtecken som dyker upp dag för dag. I augusti finns ännu en täckande grönska, luften är inte så klar som i april och visst börja ett och annat gulnat löv att synas. Månen är densamma och stjärnorna återvänder efter att ha sovit sin sommarsömn i solens tyll. Dagarna går, vecka efter vecka läggs bakom oss och varje årstid kommer med sitt behag. Man får ta dagen som den kommer och nu tar jag snart natt och söker mig till bingen för det är tidig väckning i morgon bitti.

lisa
Grannens Lisa kurade under svartvinbärsbusken. Inte mycket vinbär i år.
lingon
Desto mera lingon ser det ut att bli.
moon4
Se där har vi ju augustimånen, glad och nästan rund.

8 kommentarer

 • kicki

  Naturen har varit givmild mot oss i år: massor av vinbär, hallon och potatis i egen trädgård. Äppelträdet dignar av frukt, så att grenarna tar i marken. I skogen har jag fått en hel del stora blåbär och mera hade funnits om jag bara orkat. Men nu är frysen full med bär och saft.
  Inget år är det andra likt: ifjol blev det nästan bara småpotatis.

  • PJN

   Se där så olika det kan vara. Här kom det nästan inga körsbär alls och svarta vinbär är det inte heller mycket av. Bara observationer för jag är ingen flitig bärplockare.

  • PJN

   Ja, jag är tydligen specialist på månen 🙂 Sister Jane i den lyckliga staden blev så begeistrad över min Urkult-måne att hon beställde ett större fotografi och skall rama in det och hänga på väggen.

 • lagottocattleya

  Härlig månbild. Jag konstaterade just ikväll hur mycket mörkare det blivit. Mycket bär och frukt i år har det blivit. Just nu är det björnbär som gäller. I fjol blev det inte mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »