Allehanda

Reserven kom till användning

I gårkväll gick jag till sängs i kristlig tid, åtminstone före halv tolv på kvällen, men väcktes vid 1-tiden av elavbrott. Hur kan man vakna av strömavbrott? Jo, när elen gjorde försök att komma tillbaka tändes stora dataskärmen och en annan apparat pep, vilken vet jag inte. När detta upprepas ett antal gånger vaknar man till ur även den skönaste sömn. Jag har annars ganska lätt för att vakna. Så höll det på en god stund innan det blev tyst och fortsatt strömlöst.

Jag sov vidare till halv fem när telefonen pep. Fortfarande utan el så det blev till att tända ljus och så mycket vatten fanns i kranen att jag kunde tvätta tänderna. Jag började göra mackor och förberedde mig så gott det gick i halvmörkret. Det var då jag kom på att jag hade ju batteriet som jag köpte i somras när jag campade på Urkult. Raskt kopplade jag upp det via konverter och fick ström både till en lampa och till datorn så jag kunde läsa dagens tidningar. Däremot vet jag inte om det skulle ha räckt till att ansluta vattenkokaren. Det är ju någon tid sedan jag laddade batteriet senast. Kanske det inte var så dumt att elen var borta några timmar för då fick jag tillfälle att använda batteriet. Jag har för mig att det är bara bra använda batterier med jämna mellanrum så att de hålls i god kondition. Jag hade också några flaskor vatten sedan i somras så det gick ingen nöd på mig.

Som tur var kom elen tillbaka vid femtiden och kylskåpet startade, skärmar blinkade till och det bekanta pipet hördes.  Ordningen var återställd och jag hann få mig en mugg rykande te innan jag for till Saltgruvan för dagens värv.

Det kan tyckas tidigt att stiga upp halv fem men jag vill ha gott om tid på morgonen. Jag är ingen sömntuta som ligger och drar mig i all evighet utan raskt upp ur bingen när klockan ringer.

001
Här är räddaren i nöden med konverter som ger elektricitet och ljus i mörka stunder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »