Allehanda

I skuggan av körsbärsträdet

Nu har den tid kommit när det är passligt att slå sig ned i skuggan av körsbärsträdet när jag kommer hem från efter kneget i Saltgruvan. När solen skiner, vill säga, och det har den nu gjort ett flertal dagar. Idag placerade jag ut bord och ett par stolar och med en bok i händerna satt jag en god stund, läste och njöt i sommarvädret. Enkelt men behagfullt och kommer förhoppningsvis att upprepas många gånger än kommande sommar.

Plötsligt svängde en bil in genom grindhålet och gjorde en sväng på gårdsplanen. En av byns damer satt vid ratten och den andra damen sänkte sidorutan och frågade hur jag mådde. – Jo, tack, alldeles utmärkt!

Med det svaret var de nöjda och försvann ut genom grindhålet lika snabb som de kom. Jag hann inte ens resa mig ur stolen. Fint att solen skiner och man har inte alltför många krämpor att beklaga sig över. Knackar i trä för det kan svänga mycket hastigt. En av krigarna i Saltgruvan, ung och till synes välmående, började plötsligt må dåligt. Han befinner sig nu på sjukhuset med talsvårigheter samt balansproblem och läkarna vet inte vad det är för fel på honom. Man får vara glad över varje ny, hel dag som skänks en, man vet aldrig hur den slutar.

körsbärsträdet
Ett skuggornas spel av körsbärsträdet syns i kvällssolen. Hoppas det blir lika mycket bär som de finns blommor.

9 kommentarer

 • lagottocattleya

  Kort visit men välment? Jo, det gäller att ta vara på tiden – man vet ingenting om morgondagen.

  • PJN

   Det var nog en ren tillfällighet att de svängde in på gårdsplan, de skulle egentligen till ett annat ställe: begravningsplatsen.

 • annepauline

  Vilken vacker rofylld bild.
  Det gäller att fånga dagen, alltför lätt att glömma bort det när man stressar fram.
  Mitt i allt händer något som vänder allt upp och ner, det gäller både ung och gammal.

  • PJN

   Ja, det var en fin kväll. Morgnarna är också otroligt fina där vid 6-tiden när jag åker till jobbet. Nästan så att man borde stanna hemma denna vecka när det är så fint väder och bara njuta av allt det fina omkring.

 • kicki

  Det är nästan så man undrar om inte sommaren kommit för tidigt. Men bäst att passa på medan tid är . Själv kommer jag precis hem från villan. Där var för varmt på terrassen, så vi fick flytta ut på bryggan i stället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.