Allehanda

Konstens natt

I torsdags övertalade jag Brunte för en snabb ritt in till provinshuvudstaden. Där hölls Kulturnatten. Konst, musik och uppträdande stod på programmet. För nittonde gången gick detta evenemang av stapeln. För mig var det första gången och en angenäm överraskning.

Fint väder, mycket folk på gatorna och  fullspäckat program. Så mycket att välja på att jag bara hann med en bråkdel av utbudet. Uppvisningen av argentinsk tango på biblioteket fick jag lämna i förtid för att ha en chans att se sambatåget med dansande damer och dundrande trummor.

Konstens Natt är egentligen en Konstens Kväll eftersom de flesta evenemangen slutar vid elva-tolv-tiden på kvällen. Kvar finns då restauranger och pubar som tjänar storkovan resten av natten. Själv fick jag kasta mig i sadeln rätt tidigt för hemfärd eftersom följande morgon väntade saltgruvan i tidig otta.

Lätt förfriskning och musik hos August
Musik nära Trefaldighetskyrkan
Sambadamer på frammarch
Musik och mixertält
Gaturally

0 kommentarer

  • Monica Lindhe

    Förra året var vi för första gången på Gallerinatten i Malmö, och fick samma positiva intryck – även om den inte heller varade hela natta!

    • Chorizo

      Tyvärr måste man välja när det är så kortvarigt. Man får glädja sig åt det man hann kolla. Men nästa år blir det säkert mera när man nu känner till evenemanget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »