Allehanda

Arga kattor….

…får ofta rivet skinn, säger ordspråket. Jag är varken katt eller särskilt arg av mig men idag fick jag dock rivet skinn, helt utan att ha betett mig illa mot någon och därmed förorsakat batalj. Det är ju så, den som är argsint eller tvär till humöret brukar också själv få smaka samma medicin. Tänk så mycket roligare det är när man möter en positiv och glad människa istället för en som ständigt har taggarna utåt. En annan typ av människa man bör undvika är besserwissern som vet allt, kan allt och har föga intresse för att lyssna på en annan människa. Är personen ifråga därtill spydig och självgod toppar han/hon karaktären med råge (Obs, inget användande av hen här trots ett utmärkt tillfälle). Det är nästan bättre att råka på en lite argsint person.

Bäst är att skippa alla med negativt inflytande i ett så tidigt skede som möjligt. Sådan man umgås med, sådan blir man, brukade salig mor säga. Jag tror det ligger något i detta. Ta t.ex. rökning. Hur ofta är det inte som ungdomar lockar varandra in på denna tråkiga väg och sedan är de ofta fast för resten av livet. Samma är det med många andra olater. Själv hade jag bara kamrater i tonåren som inte rökte och jag fick aldrig lust att börja röka. Så mycket bättre för hälsan och tänk så mycket pengar jag sparat. Var de pengarna finns idag är en annan fråga.

Rivet skinn var det. Det råkade sig inte bättre än att jag idag i Saltgruvan rev upp höger armbåge och underarm på en radda med vassa spikar som stod ut. Inget jag behövde åka ambulans för men några stygn syddes på Hälsovårdscentralen och så skickades jag hem. Tänk så det kan gå även för en kattvän.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=wKHrBW3keNE]

8 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »