Allehanda

En bybo till

Idag gjorde jag mig ärende till min granne fåraherden och hans hustru som behagat skänka liv till en ny bybo denna vecka. Ett välskapt gossebarn såg dagens ljus och vips var vi en till i byn. Det är sådant som håller liv i byn och är till glädje för alla.

I detta fall blir jag, låt se, lite invecklat, men gammel-morbror eller något sådant kan tänkas eftersom jag är morbror till fåraherden. Kan det passa? Troligtvis finns det fler av den sorten i släkten till båda sidor.

Gammel-morbror, det låter väldigt gammalt; jag ser framför mig en kutryggig gammal gubbe med käpp och runda brillor på näsan som fiskar upp en påse Werther’s Original ur fickan och bjuder på karameller. Nehej, så långt har det ännu inte gått med denna gubbe även om jag har ont i axel och skuldra. Idag har jag åter haft ont men nu har det flyttat sig mera mot mitten av ryggen och då kommer i jag inte åt att smörja med salva. En smörjerska får genast anställning i hushållet! Svåger föreslog att jag skulle ta en slev och doppa den i burken och gnida in ryggen med hästsalva men nej, en smörjerska låter mycket bättre. Vi kunde ju bli riktigt goda vänner, hon och jag. Vi kunde så att säga göra två flugor på smällen.

Nu blir det spännande att så småningom få höra vad gossebarnet kommer att heta. Bröderna har namn efter nordiska gudar så få se om det blir något i samma stil? Hur som helst, jag är glad att jag fått en granne till.

blomma
En blomma, spröd och ny, skall han få, vår nykomling i byn!

5 kommentarer

 • MacLindhe

  Det är nog tur att du inte har en backspegel, för jag antar att du förutom att vara öm även är blå och grann på ryggen. Resultatet av duktiga massörer blir ofta en väldig trötthet – som tydligen drabbade herrn i går – ömhet, och i svåra fall, som detta verkar ha varit, även blåmärke när muskelknutan ger sig på glid. Smörjerska…. Pjjjffttt! Ta det som en man!

  • PJN

   Men skulle inte det vara fint, en smörjerska? Att jag inte kommit på det tidigare. När det onda är förbi så kan hon alltid bre smör på brödet. Jo, jo, jag skulle också bjuda på frukost ibland, inte är jag någon försoffad hustyrann.

 • kicki

  Skulle rekommendera ett besök hos farbror doktorn på nytt. Min far hade sådana envisa smärtor i vänstra axel/skuldra ett par års tid. Han var till läkare och fick kortisonspruta. Sedan på massage och använde salvor och massor av värkmedicin. Till slut visade det sig att smärtorna kom från hjärtat. Han hade haft flera små infarkter utan att läkarna hade kopplat ihop det med värken.
  Vill inte skrämma upp dig, men det skadar ju inte att få det kollat.

  • PJN

   Tanken har faktiskt slagit mig men eftersom läkaren vid mitt första besök såg en klar svullnad i muskulaturen så utgår jag ifrån att det nog är där felet sitter. Även massören hittade omgående muskelknuta som hon bearbetade. Men man kan aldrig vara säker på någonting.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »