Upplevelser

En semesterdag

Sådant härligt väder vi haft idag med sol och temperaturer mellan 25-30 plusgrader C. Jag kan känna mig nöjd med att åtminstone prickat in en vecka av min semester med fint väder.

Vad gör jag då, när jag har semester? Well, inte mycket och inte har jag samvetskval för det heller. Jag bara tar det lugnt och slappar. Stiger tidigt upp vid solens uppgång och tar mig en tupplur när det mig behagar.

Tidigare idag besökte jag ett äldre par som har sin sommarstuga mitt i byn. De är finskspråkiga och frun klagade lite över att de känner sig ensamma fast de bor mitt i byn. De flesta har sina jobb och susar snabbt förbi i sina bilar, därtill är det inte så många i byn som förstår och pratar finska obehindrat vilket gör att de inte kan prata med alla. Speciellt de äldre, som är i deras ålder, kan i de flesta fall inte finska alls vilket begränsar umgänget.

När jag vittjade postlådan bjöd hon in mig för att titta på hennes trädgårdsland, alla blommorna och renoveringen av stuga och uthus. Renoveringarna har gjorts med tanke och omsorg och är inget hastverk. Mycket av det gamla har de försökt ha kvar och även anknytningen till gårdens historia är viktig för dem. Det är tur att Laimi och Viljo köpte gården och rustade upp den på ett föredömligt sätt!

Vad mera? Jo, lite filmning med min action-kamera har gjorts. Det gäller att lära känna manicken så att den fungerar som jag vill när det är dags för riktig filmning. Tillfälle lär väl komma.

Sist på kvällen blev det en tur till villan. Sicken kväll! Säkert en av sommarens finaste kvällar med spegelblank fjärd, solnedgång och måsarnas konsert långt ute på grynnorna. I viken på baksidan av mitt sommarnöje simmade en ensam svan och sänkte med jämna mellanrum ned sitt huvud under vattnet för att om möjligt hitta någon godbit. Det var fridfullt överallt och jag borde definitivt stannat kvar denna natt, suttit på verandan och sett solen sjunka ned bakom holmarna i väster och i värsta fall stannat uppe till soluppgången. Låter det tokigt? Jag vet inte men sådana nätter borde man inte sova.

blomstermatta
Klippte gräsmattan gjorde jag också men denna fläck lämnade jag för att jag tyckte så mycket om blommorna så de får stanna kvar en vecka till.
solnedgång
Solnedgång ikväll.
solnedgång_2
Med risk för att bli tjatig: ännu en bild på solnedgången.

4 kommentarer

 • kicki

  Så fina, stämningsfulla bilder av sommaren när den är som bäst. Har problem med kommentarer sedan jag gjort en säkerhetskopia av min blogg på wordpress. Provar med en annan webläsare nu.

 • kicki

  Här på din blogg. Antagligen för att det är en wordpress-sida. Var tvungen att använda ett annat namn, då kicki var upptaget där.

  • PJN

   Märkligt, du har väl kommenterat tidigare här och då var det väl inga problem? Kanske det har något att göra med cookies i webläsaren?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »