Allehanda

Siesta

Idag åt jag min andra glass för sommaren. Jag är ingen storkonsument med andra ord. Annars gör hettan att jag mest varit inomhus och suttit vid dator; ett nytt intressant program som jag funderar på att köpa skall utforskas. Tänka sig, så fint väder och så sitter jag inomhus.

Ikväll blir det dock korvgrillning vid villan, sister Jane med gemål sant min granne fåraherden med familj kommer också. Senare på kvällen blir det väl till att sitta ute en och filosofera en stund. Sådana dagar som denna är det inte den gassande middagssolen som intresserar mig utan tidiga morgnar och sena kvällar. Så fina och uppfriskande de kan vara. Egentligen borde jag stiga upp kl. 4 trots att jag har semester en vecka framöver och på eftermiddagen ta en rejäl siesta. Just det, siesta borde införas vid sådan värme och arbetet starta tidigare, även för de som arbetar.

skogstjärn
En av våra insjöar här i byn. Kanske svalkande att doppa hela eller delar av sin lekamen i.

4 kommentarer

 • wesber

  Är det Fladan som blivit rensad eller? Tycker att allt varit igenväxt när jag varit hemma. Ser på webbkameran från Hellnäs båthamn att det är full rusch där och en strålande sommarkväll. Här har det varit 33 grader idag, har legat i plurret och haft det skönt. 26 grader i vattnet är det här. i morgon far jag o syrran på bad och cykelsemester till Åland, skööönt, bara vi två och inga ”gubar”. Nä nu var jag lite elak i sommarhettan!!!!

  • PJN

   Nej då, inte Fladan men en liten sjö vid Vatnloutvägen. Visst, full rush vid Hellnäs. Själv for jag dit idag när det var som varmast och köpte glass. Sias glass finns där. Ha en trevlig vistelse på Åland!

 • kicki

  Nu har det faktiskt varit i mesta laget med hettan, så inte mycket blir gjort mitt i dagen. Morgnar och kvällar är sköna i stället.

  • PJN

   En fin månad är snart till ända men jag tror också att augusti kommer att bli varm och fin. Bara att hoppas även om det kommer regn kommande vecka. Det behövs verkligen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »