Resor

Var är båten?

Jag sitter just nu på ett hotellrum i Ö-vik med TV, havsutsikt och internetförbindelse. Bäst att njuta en stund till av detta för lite senare på morgonen kommer jag att styra kosan inåt landet till Urkult, längs med Ångermanälven och där finns inget av detta. Uppdateringarna av bloggen kommer troligtvis att dröja men förhoppningsvis kommer jag att samla massor med bilder och upplevelser.

Annars kul att titta TV en stund igår kväll. Min TV-antenn hemma är kaputt och jag vet inte heller om jag saknar TV så där förfärligt mycket men igår kväll såg jag ”100 % bonde” och ett intressant program om olika språk i Spanien, deras historia och ställning i nuläget. Det finns egentligen flera språk i Spanien förutom spanskan (kastilianskan). Baskiskan och katalanskan är kanske de mest kända men det finns fler.

På färjan igår satt jag en stund i baren och lät tiden rinna iväg. En familj med två barn satt vid sidan av. När färjan avgick sa mamman: Nu avgår båten! Lillebror, kanske fyra år, tittade sig nyfiket omkring och utbrast: Men var är båten? Han hade inte riktigt fattat att han var ombord på färjan. Förklaringen att han var ombord på båten gick inte riktigt hem för han tyckte: Men detta är ett hus! och sträckte ut armarna och visade på väggarna. På ett sätt har han rätt; många av dagens färjor och kryssningsfartyg ser mera ut som stora hus istället för de vackra segelfartyg som en gång i tiden korsade haven. – Blickar jag ut genom hotellfönstret ser jag att ett minde segelfartyg lagt till vid kaj under natten. Fint, de finns ännu!

hamnen i örnsköldsvik
Småbåtshamnen i Örnsköldsvik
staty i örnsköldsvik
En staty från torget i Örnsköldsvik. Som hämtade ur en roman av Sara Lidman
segelfartyg i ö-vik
Se där ligger en liten skönhet vid kaj. På väg till Brunte passerar jag och får ta en närmare titt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »