Allehanda

BroCafé

Fortsatt fint väder om än något svalare än ångbastun vi hade förra veckan.

Jag satte mig på cykeln och rullade ned till bron över sundet där de idag hade Brocafé. Boendeföreningen i Hellnäs hade anordnat detta gemytliga söndagsnöje där jag försåg mig med té, kaka och rulltårta. Linneduk på borden och fint dekorerat med rönnbär och pumpa, eller vad nu grönsaken hette. Jag är ingen fena på sådant.

Nog finns det någon att prata med brukar jag tänka och visst kom en herre fram och nämnde något om bloggen. Se där ännu en i sommar som läser min blogg men som jag inte känner sedan tidigare. Alltid kul när sådant händer. Det visade sig också att vi arbetat på samma företag en gång i tiden dock utan att då haft något med varandra att göra. Min YouTube-sida efterfrågades och här kommer länken för alla och envar: https://www.youtube.com/user/MisseMojsaren/videos?shelf_id=4&sort=dd&view=0

På hemfärden hejdades jag också av en av byns emigranter som sedan lång tid tillbaka lever och bor i kungariket. Där fick jag mig också en pratstund. Fler är väl på inkommande nästa vecka och chansen är stor att jag stöter på dem på Juthbacka-marknaden nästa helg. Naturligtvis måste jag dit om det inte spöregnar.

Sist gjorde jag en avstickare till sister Jane och nästgårdssvåger som satt och mumsade i sig grillat och klyftpotatis i solskenet. Även där fördrev jag sen stund under samtal och gemyt. Jag kan väl säga som så att den sociala biten är idag avklarad mvg.

brocafe Hellnäs
Även om jag inte är något kakmonster smakade det gott med lite bakverk och té efter cykelturen.

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »