Resor

Sista hela dagen

I dag är det sista hela dagen här i Buenos Aires. Det blir inte mycket skrivet i detta inlägg för jag har haft annat skrivuppdrag för mig tidigare idag.

Gårdagen var kanske kylig och ibland lite blåsig. På eftermiddagen kom också regn, typiskt aprilväder kan jag tro om vi översätter det till nordliga breddgrader.

Jag är i den prekära situationen att jag har för mycket pengar! Det har gått betydligt mindre än vad jag trodde och därför sitter jag med en bunt pesos som borde bli mindre. Att växla tillbaka blir nog inte av för kursen skulle troligen blir för dålig. Istället får jag se mig om för att köpa någon mer eller mindre nyttig sak. Kanske något snyggt klädesplagg? Modeaffärerna är många.

Vädret verkar dock bättre idag så förhoppningsvis skall jag inte behöva ta med mig paraplyet. Nu ut på stan!

Puente de la Mujer
Puente de la Mujer. En gångbro nere vid hamnområdet Puerto Madero.

5 kommentarer

 • MrsUniversum

  Gillar verkligen att arkitektur som vågar då det gäller brokonstruktioner och ibland annan modern arkitektur. Santiago Calatrava kan och får gehör. ”Harpan” skulle jag också vilja se ”in real life”. Kul att läsa din reseberättelse, nästan i realtid…

 • Josefin

  Hittade hit via Jonnas blogg, och det ångrar jag inte. Vilken intressant resa och vad roligt att få läsa om den.

  Måste bara fråga om man känner sig trygg på hotell och så? Är brottsligheten hög?

  • PJ

   Hoppas att jag kunnat förmedla något av mina upplevelser även om inte allt beskrivs i bloggen. Jag har varit här tidigare så jag besökte inte alla sevärdheter denna gång. Därför saknas nog ett och annat ”turistmåste”.

   På de hotell jag bott på har jag känt mig trygg. Mycket proffsig och hjälpsam personal. Detta har naturligtvis att göra med standarden och priset för hotellet. Väljer man ett billigt hotell/hostel kanske det kan vara annorlunda. Jag vet inte. Rent allmänt får man här får mycket hotell för pengarna jämfört med många andra storstäder som t.ex. New York, London och Paris.

   När det gäller brottslighet rent allmänt så finns det tecken på nätet att den skulle ha ökat de senaste åren i BA. Jag har dock inte råkat ut för några sådana tråkigheter. Det handlar naturligtvis mycket om sunt förnuft: att inte synligt ha dyra smycken, kameror, märkeskläder o.s.v. T.ex. använde jag min systemkamera sparsamt i BA vilket jag tycker är lite synd. Detta efter att jag av flera porteños blivit uppmärksammad på stöldrisken.

   Att man inte inte är berusad eller har kontakt med droghandlare, för då är man ett lättare byte, att man känner till vilka områden man inte bör besöka ensam eller nattetid.

   Rent allmänt vill jag dock inte avråda någon från att besöka BA. Tvärtom, BA som också kallas Lilla Paris, är utan tvekan värd att besöka och porteños är hjälpsamma och vänliga. Jag skulle t.o.m. vilja beteckna BA som ett underskattat resmål för oss nordeuropéer.

   • Josefin

    Tack så mycket för ditt svar 🙂
    Det är så intressant att läsa reseberättelser och se bilder, du beskriver så bra så man ser det framför sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »