Allehanda

En video man blir glad av

Ikväll är jag så trött att jag inte orkar skriva någon längre text utan istället lägger jag in en video som jag hittade på Tuben idag. Det är två tjejer som besökte Urkult 2015 och som har gjort en personlig video om sina upplevelser och upptåg. Jag blev glad när jag tittade på den för den är så där lagom sprallig och positiv. De jobbade också som volontärer för första gången och då tydligen som nattvakt. Det är kanske det som volontärer får börja med.

Sista morgonen, söndag, när allt var förbi, så tog jag en sväng in till festområdet. Klockan var 7-8 och allt var lugnt och stilla, bara folk som plockade ned stora scenens ljudanläggning. Vid danslogen träffade jag en tjej som gått vakt på natten och sedan på dagen skulle åka hem. Hon var också volontär för första gången och tyckte att det gått bra. Det vara bara en kille som sov inne på danslogens bänkar. Filt hade han snott omkring sig och hade tydligen inget annat nattläger.

Jag samtalade med henne en god stund och hon berättade att efter att det officiella programmet var slut vidtog fortsättning på polskedansen och den hade hållit på hela natten. Precis som förra året. Jag var dock för trött att delta och detta år var natten mot söndag lugnare på campingen så jag fick sova längre. Det hade varit en fin stämning ända in på morgontimmarna och folk hade, förutom dansat, spontant sjungit sånger som var både vackra och mäktiga. Elisabeth, så hette hon, tyckte det var synd att jag inte varit där och filmat denna spontana aktivitet men glada människor som firade det sista av årets Urkult. Nästa år, då skall jag inte missa polskedansen för den är ett fint avslut utan fylla och bråk; bara glada människor som suger ut den sista biten av festivalen.

Trött, därför att idag har jag jobbat första dagen efter semestern. Dock är inte det roliga slut än för efter denna veckas jobb får jag resterande två veckor. Vad skall jag göra då? Det tåls att fundera på!

[youtube=https://youtu.be/disX4vqaVjo]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »