Allehanda

Sov du lilla videung för snart så kommer pratarna

Usch, jag skulle vila en kort stund på maten och vaknar mera än fyra timmar senare. Klockan var en kvart i tio. Jag skyller på stormen som rasat senaste dygn och som fortfarande får trädtopparna att vifta. Efter regn så kommer sol och efter storm och blåst kommer omslag i väderleken, brukar di gamle säga. Västerbottens-Kuriren rapporterar att nu kommer värmen! Det får vi hoppas.

Året sommarvärdar på Sveriges Radio presenterades idag och det är alltid en lika spännande tillställning. Vem blir de och är de intressanta?

Uppriktigt sagt blev jag lite besviken för det är inte många kända namn som faller mig på läppen men några kommer jag att försöka lyssna in. Kanske ni, kära läsare, kan tipsa om någon ytterligare.

 • Annika Lantz, naturligtvis, för hon är en rolig och rapp människa.
 • Emil Jensen, för han kommer att spela på Urkult och det kan vara intressant att höra vad han har på hjärtat.
 • Sven Hagströmer, finansman, som var med i en TV-serie som jurymedlem. Namnet på programmet har jag glömt men uppfinnare fick där presentera sina förlag som företagsidéer.
 • Carolina Klüft, f.d. friidrottare.
 • Silvana Imam för att hon är artist och en allmänt uppkäftig och självsäker kvinna. En frisk fläkt och den som kanske är mest intressant av årets sommarvärdar.

Ja, det blev inte många men så blev det desto fler av Radio Vegas sommarpratare. 16 stycken sammanlagt (kanske någon till) har jag att lyssna på både i sommar och kommande höst (via poddar) när höststormen piskar på väggen och jag knappt vet om huset håller ihop. Senaste natt blev jag tvungen att gå ut mitt i natten och kolla om något blåst bort efter att ha vaknat av en rejäl smäll i stugan. Den smällen borde helst ha sparats till ikväll.

Storm i ett vattendike
Storm i ett vattendike. Dramatiskt!

0 kommentarer

 • Ulla Maria

  Inte heller jag hittade så många sommarpratare som på direkten föll mig på läppen. Men det kan var intressant att ge även andra en chans. Har flera gånger hittat pärlor och upptäckt någon för mig okänd eller fått rucka på förutfattad åsikt om person jag trott mig ”känna till”. Sedan har det i och för sig också hänt att jag blivit besviken och tyckt det varit rätt slätstruket att lyssna på någon jag trott skulle ha mycket att förmedla.
  Tackar också för tipset med radio Vegas sommarpratare. Så käckt nu när man kan lyssna via webben och får tillgång till mer och på tider som passar.
  Gillar ditt dramatiskt stormiga dike.

  • PJ

   Under årens lopp har många kändisar fått göra sin stämma hörd i detta program och konstigt vore om inte de mest kända redan har varit anlitade i programmet. Hö, hö, vilken konstigt ord jag använder: anlita. Men, som du skriver, det finns skäl att ge även de okända en chans. Vem vet vilket guldkorn som gömmer sig bakom för mig okänt namn.

   Roligt om du hittar någon hörvärd bland Radio Vegas sommarpratare. För ett par år sedan, eller så, fann jag en av de mest intressanta sommarpratarna på Radion Vega. Hittar jag programmet återkommer jag.

   För att åstadkomma denna krusning i diket fordras en rejäl storm! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Translate blog »