Allehanda

Bilder på min vägg

Att fotografera är för mig en kär hobby. Jag vill inte påstå att jag är speciellt skicklig utan min strategi är att ta många bilder, alltid är det någon som blir bra. Sedan kan man diskutera vad som är bra men jag anser att det är personligt. Det som är bra för en person kan vara rena rama skräpet för någon annan.

Under den tid jag haft digitalkamera har jag samlat på mig tiotusentals bilder. Kanske 100 bilder är godkända enligt mitt tycke, kanske 10 för de som förstår sig på saken. Förhoppningsvis.

Frågan är vad man skall göra med alla bilder, speciellt de som man tycker är bra. Jag brukar beställa pappersbilder från en fotofirma och fylla album men vissa bilder är förmer än att gömmas på hårddiskar och i fotoalbum. Därför skaffade jag fotoramar i A4-format för att placera på någon ledig vägg. Inköpet av ramarna skedde för mera än ett år sedan men ikväll gjorde jag slag i saken och satte upp dem på väggen med valda fotografier bakom glasen.

Placeringen är jag inte helt nöjd med men bildvalet är jag ändå rätt tillfreds med. Jag vet att jag har många fler bilder som skulle platsa på väggen. Det fina i kråksången är att jag kan byta ut bilderna efter humör och väderlek. Hur många bilder har ni, mina kära läsare, på väggarna av de som ni tog med digitalkamera?

Symmetrin bör kanske trimmas in men en vägg är nästan fylld. Tyvärr föll en glasram i golvet och gick sönder. Därför finns det en lucka. Moulin Rouge är naturligtvis inte min produktion.

11 kommentarer

 • stenuppsala

  Gillar din bild på Domtrappkällarens lucka – bra bild. Själv har jag inga egna bilder på väggarna.

 • lagottocattleya

  Jag har också tiotusentals bilder…alla på datorn och på extern disk. På väggarna finns inte mera plats än till den konst som redan hänger där. Visst kunde jag byta ut som du gör – en god idé – men det blir nog aldrig av. Sen är jag fruktansvärt självkritisk så jag vet inte om jag skulle sätta upp något eget. Någon skulle säkert vara bra nog, men…nej.

  Att fotografera är ett måste för mig. Jag har alltid fotograferat, så länge jag kan minnas. Min första kamera var en ärvd lådkamera och den tog jag bilder med på 60-talet. Digital kamera har jag bara haft i några år. Det var inför den första kinaresan med barnen. Jag minns att jag hade AA-batterier i den och de tog slut på nolltid. Mycket irriterande.

  Bilder är en stor del av mitt liv. Jag tar bilder även i mitt arbete och skriver artiklar när vi varit på resa. Kameran använder jag varje dag, men bilderna – de kunde jag göra bättre bruk av. Du är klok du.

  • Don PJ

   Märkligt att du inte finner någon bild som av de dina som går genom nålsögat. Du har ju jättefina naturbilder med blommor och blader men även andra. T.ex. den med skorna från 1 maj skulle jag inte tveka att sätt upp bland andra i samma stil. Eller någon från Nya Zealand.

   • lagottocattleya

    Tack för fina ord om mina bilder. Men, jag är nog ganska hopplöst självkritisk. Kanske när jag blivit äldre och inte ser så tydligt… Fast den med skorna är härlig i färgerna, det är den visst…

    Den senaste undersökningen angående patienter på sjukhus och hur de snabbare kan tillfriskna på grund av den omgivning de befinner sig i, visar att naturbilder på väggarna är mycket mycket bättre än abstrakt konst. Man planerar på flera sjukhus att byta ut sin konst mot foton eller naturmålningar. Det kanske vore en bransch att slå sig på?

    • Don PJ

     Jag tycker att det är en självklarhet att naturbilder på väggarna har en mera positiv inverkan på patienter än kanske svårtolkad abstrakt konst. En vacker naturbild symboliserar mer än något annat friskhet och sundhet.

  • Don PJ

   Det är ingen dålig idé. Som fondtapet skulle säkert ett och annat foto passa. Det är väl bara den egna fantasin som sätter gränser.

 • Christina

  När jag får möjlighet, skall jag göra en fotovägg åt mig också. Trevligt, att en av bilderna på mej finns där. Minns du när den är tagen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »