Urkult

Min Urkult-video 2019

Så, mina damer, herrar och alla andra som läser denna blogg, kan jag meddela att jag äntligen har fabricerat en video på YouTube från Urkultfestivalen i början på augusti. Det har gått åt ganska många timmar med arbete för att få videon klar och efter diverse finslipande laddade jag igår kväll upp den på Tuben.

Egentligen är det ett bildspel med fotografier kryddat med bakgrundsmusik varvat med kortare videosnuttar. Ganska fartfyllt om jag får säga det själv. Vill man fördjupa sig i att skåda bilderna finns de flesta med på min Flickr-fotosida. (länk längst ned)

Det är alltid svårt att välja material till en sådan video. Jag har redan många videos från tidigare festivaler och det gäller att inte upprepa sig för mycket men jag hoppas och tror att jag ändå har hittat åtminstone något speciellt för denna video. Till exempel Brincaderias ”Body Percussion” (7:55) framför stora scen tycker jag blev bra när så många deltog och fick det att flyta på så bra men även Stina Wollters framträdande (14:20) i slutet på videon tycker jag blev lyckat.

Avslutningsscenen med de båda stora kartorna hade kunnat vara en aning mera musikalisk. Just när jag kom dit på söndagsmorgonen när festivalen var över var det några som i servicehuset inne på området satt och spelade tillsammans. Trummor, dragspel och något instrument till. Lät riktigt bra men just som jag hivade fram kameran så avslutade de sessionen ganska tvärt så jag fick bara med lite sluttoner. De var där inne och såg inte mig.

Såja, håll till godo och minns att videon gör sig bäst i fullskärm och med externa högtalare!


Urkult 2019 – Bilder från Urkult på min Flickr-fotosida

2 kommentarer

 • Erika

  Det näst sista som drog loss en del och, bilderna som kom
  efter blev en bra kontrast dom emellan, lugnet liksom lägrade
  sig men, så plötsligt hörs något litet i bakgrunden och så var det
  hela slut. Intressant att se och, bra sammansatt. Well done!

  • Per

   De sista bilderna utan ljud var meningen att illustrera det stillhet och tomhet som alltid uppstår efter avslutat Urkult. Nästan något tragiskt. Men så kommer ändå lite liv i slutet även om det är avlägset och osynligt bakom kartorna som symboliserar det internationella som är en del av Urkult. Ett frö finns kvar som skall växa och bli till nästa Urkult!
   Fint att du också uppfattar det så!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »