Allehanda

En del av mitt hjärta

Jag gjorde ett inlägg på Facebook där jag frågade: ”Är jag den ende som inte sett en enda Star War-film?” Inte för att jag trodde att så var fallet men att så många reagerade och kommenterade på mitt inlägg förvånade mig. Närmare 50 kommentarer kom och de flesta deklarerade att de inte sett eller sett hela Star War-filmer. Jag blev lite förvånad för jag trodde att det tillhör ”allmänbildningen” att ha sett åtminstone någon Star War.

För min del handlar det mycket om att jag inte tittar så mycket film överhuvudtaget och därför kanske missar en del intressanta filmer. Rymdfilm och science fiction är inte heller min grej

Men nu är en film på väg som jag absolut skall se! Det är den romantiska komedi- och musikalfilmen ”En del av mitt hjärta” som hämtar sin musik från Tomas Ledins stora musikskatt. Filmen har premiär på juldagen och lär väl leta sig hitåt så småningom. Då, när den kommer, skall jag för en gångs skull gå på riktig bio för jag tror att den filmen vinner mycket på att ses på stor duk och med bra ljudanläggning.

Idag uppmärksammades filmen i Morgonstudion på Svt 1 och inslaget går kanske senare att ses separat. I så fall lägger jag in en länk nedtill.

Tomas Ledin har varit en av mina stora favoriter under lång tid även om han ibland har tonat bort i mitt musikval så får jag ibland ett skov och lyssnar mera aktivt på hans musik. Han finns ändå alltid där med sina kända låtar men också med albumet ”Höga kusten” där han också sjunger på bygdemål från Ångermanland. Jag tänker främst på hans låt ”Ä lu oäten”.

Vem minns inte låtar som ”Sommaren är kort”, ”I natt är jag din”, ”Sensuella Isabella” för att nämna några. Och vem kunde tro att han är 67 när man ser honom i Morgonstudion. Utan tvekan en folklig och omtyckt artist som inte låtit berömmelsen stiga sig åt huvudet. Hans LP ”Tomas Ledin” var en av de första skivorna jag köpte på 1970-talet och jag har den kvar.

Filmen handlar inte om Tomas Ledin utan om en kvinna som återvänder till sin hemstad, småstaden där hennes far bor och där hennes ungdomsförälskelse skall gifta sig med hennes barndomskompis.

Om bloggläsaren själv får välja, blir det ”En del av mitt hjärta” eller senaste Star War-filmen ”The Rise of Skywalker” som hade premiär härom dagen?

Edit lördag morgon: Till min förvåning så kommer filmen redan kommande vecka till Vasa storstan. Klockan 18:00 på fredag 27 dec. går första visning av stapeln på BioRex. Naturligtvis kommer jag att se föreställningen någon av dagarna kring nyår.


Morgonstudion SvT – Inslaget där ”En del av mitt hjärta” presenteras. Inslaget kan ses på SvT Play fram till 27 december i Sverige. – Alldeles i början på inslaget finns en kort glimt av en skivspelare där någon vrider på volymratten. Just en sådan spelare köpte jag någon gång på senare delen av 70-talet. Jag har den kvar och hoppas också att den fungerar.

En del av mitt hjärta – Wikipedia

En bild måste väl också finnas med och den blir i form av en väderrapport. Så såg det ut i början på veckan och så ser det mer eller mindre ut idag. Men igår var det sol så hopp finns! Och snart är det midvintersolstånd (22 dec.) och kort därefter blir dagarna längre.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »