Allehanda

Han har sjungit sin sista sång

Så har åter en artist avlidit. Nämligen Davy Jones i 60-talsbandet Monkees. De var bland de första band som jag minns från den tiden. Man lyssnade på P3 och listprogrammen följdes noga. När den första bandspelaren för c-kassetter köptes spelades låtarna in och även Monkees mest kända låtar skulle fästas på band. Man kan undra om de banden finns kvar ännu i någon gömma och om de går att spela? Musikkvalitén skall nog inte jämföras med dagens inspelningar kan jag tänka.

The Beatles kom tidigare men de var egentligen inga stora idoler för mig även om de har några riktigt stora mästerverk. Salig fader lyssnade mera på Beatles när de först kom via program som Pop 63 och liknande program. Jag minns inte årtalen så bra men han var musikaliskt intresserad och hade själv spelat i dansband i början av 50-talet.

Märkligt känns det när ungdomsidolerna nu passerat både 60-sträcket och mera. På något sätt minns man dem som evigt unga. Att Davy Jones var 66 år när han dog känns underligt, han som var en av de odödlig. Vi spelar en video igen och minns…

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=tGLx4WenGwQ]

2 kommentarer

  • Erik Forsling

    Nyligen hemkommen från östkustmetropolen hörde jag för några minuter sedan på riksnyheterna, midnattsupplagan, att Davy Jones hade avlidit. Men då var det ju ingen nyhet längre! En viss grannlandsmedborgare, som klurar över att eventuellt skrota sitt mediautnyttjande, hade redan informerat mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »