Allehanda

72 dagar

Idag blev jag glad när jag kom hem och fann att min saknade konstbok kommit.

I somras när jag besökte Canada avlade jag en visit på ett konstmuseum norr om Toronto, McMichael Canadian Art Collection i Kleinburg. Där fick jag uppleva underbar kanadensisk konst på väggarna och många landskapsmålerier visade vilket naturskönt land Canada är.

Jag beslöt att köpa en konstbok med text och många bilder på konst från den permanenta utställningen. Tyvärr var boken för stor för min trånga kappsäck så jag beslöt att skicka den per post på billigaste möjliga sätt. 21 kanadensiska dollar kom portot ändå att kosta. Det skulle ta veckor att få den hem upplystes jag om. Det hade dock ingen betydelse för mig, jag kunde nog vänta lite.

När september månad gjorde entré och jag fortfarande inte fått någon bok började jag göra efterforskningar både i republiken och i Canada. Ingen visst något om ett paket till mig och jag började så smått misströsta. Men så dök den upp idag. 72 dagar efter att jag sänt iväg den från Canada. Snacka om snail-mail.

En stor del av kvällen har jag suttit och bläddrat i boken och även läst en snutt här och där. Jag är verkligen glad att jag köpte den.

En konstnär var verk jag tycker mycket om är Lawren S. Harris vars landskap och vinterbilder är underbara och annorlunda. På nätet fann jag följande sida hos Bert Christensen’s Cyberspace Gallery som visar ett urval av hans konst och i boken fanns andra färgrika alster av denna man. Han var också skapare av Group of Seven, en samling konstnärer vars konstnärliga hemvist är McMichael Canadian Art Collection.

Ingången till McMichael Canadian Art Collection i Kleinburg ON.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *