Allehanda

Pannkaka och soppa

Läser jag dagens Vasabladet finner jag en artikel om rättegång mot en äggsamlare som anklagas för att ha olagligt samlat fågelägg till sin omfattade samling. Slikt kan nämligen vara kriminellt och dryga böter hotar. Rubriken är ”Äggen blev till pannkaka”. Vissa ägg torde vara skyddade för både samlare och allmoge.

Det visade sig att bevismaterialet var obegripligt för rättens ledamöter. Huvuddomaren sliter sitt hår i förtvivlan. Hur det gick i målet förtäljer inte artikeln vilken hade varit högst önskvärt att veta för en nyfiken tidningsläsare. Blev rättegången uppskjuten eller kom ett utslag från domstolen?

Det som gjorde artikeln läsvärd var ett antal citat från rättegången som jag tar mig friheten att citera några ur dagens Vasabladet.

Biolog Harri Hongell: Förr samlade ungdomar ägg. Intresset finns inte hos dagens unga och inte rör de sig i naturen heller. De kan inte ens klättra i träd.

Åklagaren: Vi har haft stora problem med att få tullen att göra som vi säger.

Biolog Hongell: Det där kan jag inte svara på. Senast jag kollade så fanns det tre ägg i lådan.

Försvarsadvokat Kenneth Peth: Ursäkta ordförande, jag blandar ihop saker och ting. Det börjar bli så mycket om ägg här.

Peth: Du säger att du tidigare mätt ägg. Har du gjort ute i naturen eller vid ditt lilla skrivbord?

Det var tydligen en mycket rörig rättegång och jag väntar med spänning på rättens utslag.

På motstående sida finns en artikel om kommunala angelägenheter. En sorglig historia och speciellt med tanke på att jag förmodas tillhöra denna kommun. Samarbetssvårigheter, jäv, mobbing, stridigheter inom förvaltningen. En salig soppa. Rena dokusåpan. Någonting har gått snett och nu har förtroendet för den kommunala förvaltningen nått sin absoluta botten. Rapporten har jag läst och även om den har sina brister så är det anmärkningsvärt det som den tar upp. Andra har annan syn på saken. Jag väntar även här med spänning på utgången.

vinterskog
Från det ena till det andra. Julskyltningen har kommit igång och nu förmodas vi handla allt vad vi hinner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Translate blog »