Allehanda

Fridfullt på backen

Dagen har varit synnerligen lugn och behaglig. Det har snöat. Närmare tio centimeter snö kom det under eftermiddagen. När mörkret sänkte sig över nejden blev det snöröjning på gårdstunet. Märkligt nog gick det lätt, det kändes fint att få andas frisk luft en stund. Knappt så jag ens blev andfådd. Det berodde nog på att snön var så lätt. Därtill var det riktigt vackert i strålkastarens sken. Snön låg tung på gran och gren. Det kändes som att vara i en katedral, en naturens katedral. Och de få bilar som körde förbi var dämpade i sin framfart, nysnön tog bort ljudet. T.o.m. snöplogen som kom efter en stund körde sakta och slamrade inte alls som den brukade. Det var rent ut sagt fridfullt!

Att molnen skingrades och månen tittade fram gjorde inte saken sämre. Jag var tvungen att hämta kameran och ta en bunke bilder. Förhoppningsvis får snön vara kvar i träden tills i morgon för sol har de lovat och då blir det att ge sig ut med kameran för fånga fina vinterbilder. Vi håller tummarna för riktigt fint vinterväder imorgon. Skidentusiasterna torde få sitt lystmäte.

Innan snöröjningen gick jag över till min granne fåraherden. Jag hörde ljud därifrån och travade iväg genom skogen för att få mig en pratstund. Jag frapperades av den skönhet som naturen även vintertid kan prestera. Snön bäddade in skog och sten, gren och kvist. Allt var så stilla, nästan andäktigt. Så vitt allting är nu men om några få månader är det andra färger, brunt, gult, grönt, som dominerar. Naturen har sin gång.

Hos grannen var det också snöröjning på gång. Pojkarna körde runt med gräsklipparen som gjorts om till snöröjare med hemmasnickrad snöplog av trä där framme. Det fungerade även om det slirade lite i uppförsbacken. En igloo skulle också förevisas.  OBS! Detta var en igloo, ingen traditionell snökoja som vi brukade bygga. Denna igloo var gjord av skarsnö i ca. 40×40 cm stora bitar och förstärkt med isvatten, om jag förstod saken rätt. I den hade man säkert kunnat sova en natt om man varit tillräckligt varmt klädd. Jag tror dock att jag föredrar min egen hemvana binge även denna natt.

Må solen lysa imorgon!

snö
Titta så fint det blev
igloo
Där inne är det skyddat för både snö och storm
moon
Du måne klara, vad du är lycklig som får så högt över jorden fara

12 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »