Fridfullt på backen

Dagen har varit synnerligen lugn och behaglig. Det har snöat. Närmare tio centimeter snö kom det under eftermiddagen. När mörkret sänkte sig över nejden blev det snöröjning på gårdstunet. Märkligt nog gick det lätt, det kändes fint att få andas frisk luft en stund. Knappt så jag ens blev andfådd. Det berodde nog på att snön var så lätt. Därtill var det riktigt vackert i strålkastarens sken. Snön låg tung på gran och gren. Det kändes som att vara i en katedral, en naturens katedral. Och de få bilar som körde förbi var dämpade i sin framfart, nysnön tog bort ljudet. T.o.m. snöplogen som kom efter en stund körde sakta och slamrade inte alls som den brukade. Det var rent ut sagt fridfullt!

Att molnen skingrades och månen tittade fram gjorde inte saken sämre. Jag var tvungen att hämta kameran och ta en bunke bilder. Förhoppningsvis får snön vara kvar i träden tills i morgon för sol har de lovat och då blir det att ge sig ut med kameran för fånga fina vinterbilder. Vi håller tummarna för riktigt fint vinterväder imorgon. Skidentusiasterna torde få sitt lystmäte.

Innan snöröjningen gick jag över till min granne fåraherden. Jag hörde ljud därifrån och travade iväg genom skogen för att få mig en pratstund. Jag frapperades av den skönhet som naturen även vintertid kan prestera. Snön bäddade in skog och sten, gren och kvist. Allt var så stilla, nästan andäktigt. Så vitt allting är nu men om några få månader är det andra färger, brunt, gult, grönt, som dominerar. Naturen har sin gång.

Hos grannen var det också snöröjning på gång. Pojkarna körde runt med gräsklipparen som gjorts om till snöröjare med hemmasnickrad snöplog av trä där framme. Det fungerade även om det slirade lite i uppförsbacken. En igloo skulle också förevisas.  OBS! Detta var en igloo, ingen traditionell snökoja som vi brukade bygga. Denna igloo var gjord av skarsnö i ca. 40×40 cm stora bitar och förstärkt med isvatten, om jag förstod saken rätt. I den hade man säkert kunnat sova en natt om man varit tillräckligt varmt klädd. Jag tror dock att jag föredrar min egen hemvana binge även denna natt.

Må solen lysa imorgon!

snö
Titta så fint det blev
igloo
Där inne är det skyddat för både snö och storm
moon
Du måne klara, vad du är lycklig som får så högt över jorden fara

Annonser

12 reaktioner till “Fridfullt på backen”

 1. Men SÅ VACKERT, SÅ VACKERT. Påminner mig om när vi brukade gå hem från Hulda och Valdemar i Malakton klockan 12 på natten, då såg det ut precis sådär på Malaktskogen när månen sken över snötyngd skog och allting var alldeles trolskt. Men har ni så mycket snö kvar i Pampas? Här har vi nästan ingenting, fast det är skidföre i alla fall och 5 grader kallt. Annars är det annat än fridfullt här, har dragit med mig vinterkräksjukan hem från jobbet, där har mer än hälften av patienterna legat i sjukan o även så jag fick min beskärda del. Hu jeda mej.

  Gilla

  1. Att gå genom snötyngd vinterskog i månsken är något som alla borde få uppleva. Snart har vi fullmåne och då får jag kanske någon sådan bild om jag beger mig ut.

   Idag är det strålande sol, -6 C och man skall ha god ursäkt varför man inte idag tar en rejäl promenad eller skidtur. Själv skall jag strax ut på fotosafari.

   Gilla

 2. Roligt att se pojkar som kan sysselsätta sig själva fortfarande. Numera är det ju vanligt att de bara ska skjutsas till olika aktiviteter och den spontana leken försvinner mer och mer.

  Gilla

  1. Just denna gosse är väldigt självgående. Idag såg jag att det var skidåkning på programmet. Eget spår med start vid gården.

   Gilla

  1. Jag brukar ibland sjunga just den korta bildtexten, mer kan jag inte, när jag ser månen och går ut till vedlidret för att hämta ved. Nu kan jag utöka sjungandet med tre ord till. 🙂

   Gilla

    1. Det var en fin fortsättning. Dock är jag rädd för att texten ej fastnar så lätt. Men visan är fin och borde finnas i ett minnet ifall man får i uppdrag att sjunga en stump (med text för handen)

     Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.