Resor

Mest strövtåg i staden första dagen

Sol och sommar är det här i Albufeira. Perfekt för solstekarna vid poolerna men nere vid stranden var de ändå inte så många som låg och bättrade på solbrännan. Men vågorna svepte vackert in mot de långa sandstränder som finns här.

Jag mötte upp med Sister Jane och svåger nere vid stranden och sedan tillbringade vi några timmar med att kolla upp utbudet i gamla staden strax nedanför där jag bor. Sedvanligt turistutbud skulle jag tro, lagom mycket folk och annars gemytligt.

Som lunch åt vi Piri piri, en rätt med kyckling som kryddats med afrikanska kryddor, om jag förstod rätt. Smakade bra och utsikten var inte att klaga på.  Högt över stranden vid kanten av de branta klippor som stupar mer eller minder lodrätt ned. Så ser det ut, bred sandstrand kilometervis och en brant klippvägg rakt upp.

En lugn och bra inledning på vistelsen. Det enda missöde som inträffade var jag att låste ut mig. Sis och svåger besökte min lägenhet och när de skulle gå så hade de glömt en sak som jag fick syn på. Jag öppnade ytterdörren och hojtade till dem, tog några steg bort från dörren när jag skulle räcka över saken och naturligtvis kom en liten vindpust och smällde igen dörren. Där stod jag i bara strumpfötterna. Nåja, det löste sig för svåger fick syn på en städerska som kunde låsa upp dörren. Frid och fröjd åter på denna höjd.


Albufeira 

Några bilder från gårdagen.

Typisk gatuvy från gamla stan, hur gammal den nu är?

Här gör svåger affär med en gatuförsäljare (han i mitten). Utgångspriset för ett par solglasögon var 30 europenningar; han fick dom för en femma. Själv köpte jag ett bussigt bälte för en femma och en kylskåpsmagnet.

Jag trodde först att det var en konstinstallation men det visade sig vara några jobbare som satte  upp ett solskydd uppe på ett tak. Ingen av dem ramlade ned!

Kommer det någon fisk? Svaret var högst dunkelt så svåger trodde att han satt där mest för syns skull. Ha, ha.

Men visst, en strandbild måste också finnas med. En annan fiskare på väg.

7 kommentarer

 • annepauline

  De som jobbar med solskyddet har varken hjälmar eller annan skyddsutrustning i arbetet. Går det så går det och det gör det ju för det mesta.

 • Anne

  Ser härligt ut – men lite turistigt med alla stånd. Kanske som det ska vara? Jag ser hur som helst fram emot min resa till Albufeira 🙂

  • PJ

   Stadens ekonomi kretsar helt säkert till stor del kring turism. Kanske inte så mycket kulturella saker men ständerna är fina och det lägenhetshotell jag bor på är toppen. Ett ställe att koppla av på och bada om man gillar sådant. Men ganska mycket backar att klättra omkring på.
   Din resa blir nog bra!

   • Anne

    Ja det tror jag den blir – på ett eller annat sätt. Långt kvar dit dock, hinner med mycket innan 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.