Allehanda

Kakor

Ikväll hade jag besök av kusin från Tomelilla där han har en gård med får, höns och lite andra djur som sidoknäck och fritidsintresse. Själv har jag besökt stället vintertid och det är ett riktigt trevligt place i norra delarna av kommunen med skog och ägor runt om. Tyvärr har jag inte besökt gården på våren vilket jag verkligen skulle vilja. Jag föreställer mig skogen, hagarna och åkrarna ikring som vackrast då. Alldeles nära går också en porlande bäck.

Min granne fåraherden dök också upp ikväll och de båda herrarna hade ett och annat att dryfta ifråga om fåravel, skinn, kött, sjukdomar och inkräktare. Kusinen från Skåne hade problem med vildsvin medan min granne fåraherden nyligen funnit ett får i hagen med huvudet och ett ben avbitet. Han misstänkte starkt att ett lodjur varit framme.

Kvällen till ära hade jag bullat upp med bakverk, kex och rulltårta. Sällan jag annars brukar köpa sådant. Rulltårtan rymdes inte på fatet och kanske tur det för det blev över en hel del. Inte verkade mina besökare vara av den glupska typen så nu sitter jag här med sött bakverk och vet inte hur jag skall bli av med det. Jag slänger ogärna ätbart, även kakor och sådant. Något kakmonster är jag inte så jag får i små portioner offra mig och ta lite vartefter för här kastas bara äggskal och fiskben.

höst
Någon lokatt såg jag inte i de höstfagra trädtopparna.

7 kommentarer

 • kicki

  Här i Finland kastar vi tydligen minst livsmedel i hela Norden, så din inställning är nog i linje med det. Vi brukar inte heller kasta bort mat, utan det som eventuellt blir över tar hunden hand om.

  • PJN

   Jag får nog vara hund själv men det går det också med lite planering. Förresten så kom jag på att jag kan ju ge bort rulltårtan till någon behövande. 😉

 • Ninna

  Kan du inte bjuda in nån på fika? Eller ge bort det!
  Det hade jag gjort eftersom jag inte alls äter kakor annat än de jag eventuellt bakar själv. Det vill säga utan vete och inte söta.
  Annars har även jag svårt att kasta nåt om det inte direkt har blivit dåligt. Trots att jag inte är från Finland. Men jag har rötter i Småland även om jag själv aldrig bott där. 😉

  • PJN

   Jag tror att jag skall ge bort rulltårtan. Kanske sister Jane vill ha den?
   Ja, har du rötter i Småland så tar det säkert emot att kasta ätbart. Du har säkert någon sparsamhetsgen i dig.

   • Ninna

    Fördom eller sanning?
    Men det lär vara så att eftersom landskapet är ganska kargt och stenigt så gällde det att ta tillvara på allt.
    Eller var tidigare åtminstone. Mycket småbönder och torpare.

    Ekonomisk, skulle jag vilja påstå att jag är. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *