Allehanda

Självständighetsdagen

Idag firar vi självständighetsdagen i republiken. Det betyder att vi är lediga, hissar flaggan (den som en flagga har) och tittar på TV där presidentens bal går av stapeln. Landet grädda visar upp sig och tar en sväng om. Fast i år blir det ingen dans för festen är flyttad till Tammerfors p.g.a. slottets renovering.

I vanliga fall brukar jag inte titta på balen på TV men i år skulle jag ha gjort det om jag varit hemma. En av krigarna från Saltgruvan är nämligen inbjuden och med lite tur hade man fått se en skymt av honom. Tänk om han snubblar på mattan just som han skall skaka hand med presidenten! Då hade han blivit berömd.

För att visa vilket fint land vi ändå lever i lägger jag in en video där ni kan kolla lite hur det ser ut i republiken när det bästa av naturen visas upp. Björnungarna är bäst! Rena reklamfilmen. Musiken är av Sibelius, högtidlig, dramatisk, lätt mellan verserna men ack så finländsk. Se gärna videon i HD och fullskärm.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=3LBQs8HFVn8]

 

2 kommentarer

  • annepauline

    Det var en väldigt tjusig reklamfilm för Finland. Ack, så vackert. Jag håller med dig om att björnungarna är bäst. Så himla charmiga. Vad är det för fåglar som liksom springer på vattnet, tro?

    • PJN

      Jag tror det är lommar. Annars lustigt att det verkade vara en sjöfågel som hade bo i en torkad tall. Man skulle annars tro att det är ugglor och liknande som har bo där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.