Allehanda

Småprat

Sitter här och lyssnar på Elin Kåven via Spotify. Tyvärr uppträdde hon inte i Umeå som jag trodde för två veckor sedan så henne missade jag då. I helgen missade jag också Åsa Jinder som uppträdde tillsammans med Nykarleby manskör. På fredag var det för dåligt väglag, igår somnade jag på eftermiddagen och vaknade för sent. Hon har många fina låtar.

På tal om Elin Kåven är hon en samisk artist och vid närmare eftertanke har jag ytterligare två samiska artister som jag gillar skarpt: Lovisa Negga och Sofia Jannok. Kan tyckas märkligt att jag gillar dem med tanke på språket som jag inte förstår men de gör helt enkelt bra och spännande musik enligt mitt tycke. När det gäller musik behöver man egentligen inte förstå sången för musiken har även andra dimensioner. Tonerna, rytmen, melodin.

Två dagar kvar att jobba i Saltgruvan innan vi får julledigt. Normalt brukar vi ha minst en vecka ledigt kring jul, ibland två men icke detta år. Känns lite konstigt. Senare i vinter kommer vi högst troligt att bli permitterade en längre tid så då får vi minsann ha ledigt. Nåja, det går säkert det också.

vinterväg
Vintern har kommit och en vit jul väntar. Här ett litet exempel på hur björkarna har böjt sig. På andra ställen är det mycket mera. Bra sparkföre ser det ut att bli.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »