Allehanda

Små obetydliga händelser

Natten till fredag blev en annorlunda natt. Jag gick och lade mig vid elvasnåret och somnade rätt snabbt. Några minuter innan 01 vaknade jag pigg som en mört. En timme låg jag och vred och vände mig utan minsta tillstymmelse av sömn. Klockan 02 steg jag upp och kollade lite på datorn, läste i en bok och trodde att sömnen då skulle infinna sig efter en stund. Nix, vid halv-fyra-tiden blev jag hungrig och gjorde smörgåsar och värmde tevatten. Fortfarande lika pigg. Någon gång efter klockan 06 lade jag mig på sängen och försökte sova och denna gång lyckades det. Klockan 08 ringde svåger från Den Lyckliga Staden och ville berätta om deras senaste resa till Thailand.

Trots lite sömn var jag inte trött på fredagen utan for till provinshuvudstaden i regnet. Mörkt och blött på vägarna. Vid ett ställa nära rondellen vid förbindelsevägen var det köer så långt ögat nådde. På en sidogata stod en lång rad med bilar som väntade på få köra in på huvudstråket. Visserligen hade de väjningsplikt men tror ni någon hjälpte till så att de kom in i kön genom dragkedjeprincipen? Nejdå, tätt, tätt så att ingen kom före. Utom jag som såg eländet och släppte in en bil framför mig. Sen var det slut på den glädjen. Jag hoppas inte de står kvar på sidogatan ännu.

Jag besökte Clas Olsson för att köpa ett nytt armbandsur. De har sådana med digital visning och är hur bra som helst. Det finns bara ett aber. Efter en viss tids användning går plastarmbandet sönder, vilket inte går att ersätta. Bara att köpa ett nytt ur om man vill vara uppdaterad vad gäller tiden. Förresten hur vanligt är det nu för tiden att man bär armbandsur? Kanske jag är gammalmodig men jag vill ha ett ur nära till hands för att kolla tiden. Många använder mobilen för att ha se tidens fortskridande men det kräver en extra manöver vilket jag inte anammar.

Ett annat problem med dessa ur är att de i många fall har olika funktioner på knapparna. När man så behöver ändra tid, vid t.ex. en längre vistelse utomlands och vid ändring till vinter- eller sommartid så står man åter där och skrapar sig i huvudet: hur var det nu man gjorde? Har man tur hittar man en manual, annars är det bara att prova sig fram i all oändlighet.

Denna gång var jag übersmart.  Jag skannade in manualen som bild och drog den sedan till One Drive-mappen på dator vilket gjorde att hux flux den fanns tillgänglig i min mobiltelefon. Så nästa gång jag sitter på Sverigebåten eller befinner mig utomlands och vill ändra tiden i klockan är det bara att kolla på mobilen. Om jag är uppkopplad vill säga.

En annan sak jag tänkte köpa var en present till min granne fåraherdens son som snart fyller 8 år. Jättesvårt! Han har allt vad han behöver och vad finns då att köpa i en rimlig prisklass som skall vara nyttigt och spännande för gossen? Jag fick en ljus idé om att köpa även honom ett armbandsur.  För säkerhets skull ringde jag fåraherden för att spörja om gossen redan är utrustad med ett sådant. Jodå, fanns redan. Finns hos läsekretsen idéer så mottages de med tacksamhet.

Hos Clas Olsson i provinshuvudstaden finns en konstig rulltrappa. Till höger åker den nedåt, till vänster åker den uppåt. Tror ni jag lär mig detta? Var och varannan gång går jag fel och är halvvägs in på fel riktning innan jag upptäcker min fadäs. Varför det är på detta vis vet jag inte och högerregeln är tydligt inpräntad i mitt sinne.

Natten till lördag sov jag bra och gjorde inga extra nattliga övningar. Jo, jag drömde om att jag var på resa och skulle köpa biljett. Jag hade flera olika valutor i min plånbok men inte denna som behövdes just då. Som jag letade i bagaget och gjorde även blixtsnabba återbesök i mitt tidigare hotellrum för att se var pengarna fanns. Vad kan den drömmen betyda?

kvarnen 2015
Än en gång tändes ljusen på kvarnens vingar inför advent förra helgen. Moulin Rouge kan man kanske säga.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Translate blog »