Upplevelser

Kalas på ängen

Eftermiddagen tillbringades på kalas. En av grannpojkarna fyllde 6 år och naturligtvis skulle det firas. Som så ofta tidigare var kalaset av annorlunda slag. Trots den mörka årstiden med snö och minusgrader så ordnades grillparty på ängen bredvid hemmet. Brasan var tänd, stolar utplacerade med fårskinn att sitta på och korv och godis skulle grillas. Även en kubbe av gammal tall tändes på och fungerade som belysning i den mörknande kvällningen. Kusiner och faddrar anlände, kalaset kunde börja. Det var riktigt mysigt och de båda hundarna som också tillhörde sällskapet sprang runt om och motionerade barnen.

Senare drog vi oss inomhus för att smaka på tårta, käka sallad, prinskorv och köttbullar (det hade födelsedagsbarnet bestämt). Ett riktigt fint kalas!

Jag var den första som anlände, jag har också kortaste väg genom skogsbacken, och fick då som extra bonus se den julgran för inomhusburk som födelsedagsbarnet utsett. Bakom en sten i skogsbrynet fanns årets julgran. Bara att såga omkull, dra hem och pynta. Han hade dock tidigare på egen hand skaffat hem en utegran som redan var pyntad med ljusslingor vid trappan. Han hade frågat efter en såg och försvann en stund för att snart dyka upp med en gran i släptåg. Den fanns nu på plats vid trappan och påminde om den annalkande julen. – Det blir ingen jul ifall inte nån sätter fart, för att travestera en rad i Idas sommarvisa.

utegran
Det lär nog blir jul i år också.
kalas
Här sitter lillebror, kalasets yngsta deltagare.

4 kommentarer

  • PJ

   Också kul för oss vuxna för barnen fick utlopp för sin energi och det var betydligt lugnare tempo vid tårtätandet. Det blir lätt hög decibelnivå när många kusiner träffas.

 • idaerika

  Vilket härligt kalas! Av egen erfarenhet behöver man faktiskt inte göra så mycket för att de ska bli nöjda, de små liven. Uteaktiviteter funkar alltid.. och korv, godis och tårta! 🙂

  • PJ

   Ja, det var riktigt fint. Kalasen brukar vara annorlunda i den gården beroende på vad de hittar på. Annars kul idé med grillparty i snödrivan. Det går det också fast man tror att kola korv hör till sommaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »