Livet på landet,  Upplevelser

Idag sol! I morgon dimma?

Äntligen har våren lossnat från sina vintriga förtöjningar och kommit på glid. Snön verkar försvinna i rasande fart och värmen kryper upp i termometern dagtid.

Borta vid Byholms hamn håller isen på att gå och sundet blir för varje dag allt mera isfritt. Svanar håller till där men jag såg inga idag förutom några mindre sjöfåglar. Tranorna trupetar högljutt ut sina läten och tofsviporna flaxar redan ivrigt i Åkern. Just det, i Åkern, säger vi. Kajorna har anlänt och flyger flitigt med sina pinnar för att bygga bon. Vi är inte vänner vi, kajorna och jag. Åtminstone är inte jag vän med dem.

Jag tog en promenad idag i avsikt att fotografera en stuga som snart skall rivas och flyttas från byn. Det gäller att dokumentera så länge de finns, stugorna. En av dessa typiska stugor, röd med vita knutar, mitt i byn. Ytterligare en plats som blir tom, denna gång en byggnad, andra gånger är det människor som går ur tiden.  Vi krymper.

Solen sken ändå sitt bästa leende över byn. Det som finns kvar. Det skall vi ta vara på.

I morgon lovas dock mulet och i tidiga morgonen ser det ut att bli dimma. Hurra! Det gillar jag för dimma är fotoväder. Länge sedan det varit dimma men om jag bara orkar upp i tidig otta och dimma är av rätta konsistensen så blir det förhoppningsvis en liten fotosafari i morgon bitti. Hoppas kan man alltid på någon bra bild.

Nu tar i några bilder från dagens färd i landskapet.

Sundet vid Byholmen

Och diken är fulla med vatten, som det skall vara på våren.

Och detta gäng körde jag förbi ikväll på min färd genom landskapet. Ganska högljudda var de. Diskussion på gång.

6 kommentarer

 • Wesber

  Nu blev jag nyfiken vilken stuga det är som ska flyttas och vart ???? Och mitt i byn, är det på Byholmen eller vid D S fd. butik.

 • Wesber

  Fina foton ( glömde jag skriva) nu i vårtider längtar jag hem till MITT GAMLA OXGANGAR när vi gick hem från byskolan och plaskade i alla pölar efter vägen.

 • fritidsbloggenblog

  Nog ser det ut som snö och is försvinner även denna vår också, fast några veckor får vi ännu vänta tills båten kan sjösättas. Hoppas regnet sätter mera fart på våren.
  Vi var och kollade in läget på båtplatsen efter Jossängsvägen, där rakt över fanns också två svanar på öppet vatten.

  • PJ

   Härligt att det äntligen lossnat och vintern är förbi. Båt- och villaliv väntar. Själv var jag ut till min villa för drygt en vecka sedan och kollade lite på vad som skall göras. Målarpenseln får plockas fram tror jag.
   Härligt också när man kan se och höra vad som händer och sker i skog och mark. Fåglarna är flitiga både på land och till sjöss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »