Allehanda

En dikt

Nu tror ni att jag ha blivit kollrig eller så har jag fått för stora doser av Tranströmer. Jag fick ju rekommendation att han skall läsas i små passliga doser. Jag bedyrar, jag har inte förläst mig på diktaren, ej heller ätit lyckopiller men här kommer en dikt jag snickrat till.

Våga tänka

Ljuset är det första jag ser
Gå närmare
Bra, men ta nu ytterligare ett steg
 framåt, det steg du aldrig tidigare tagit
Sätt händelserna i centrum
Våga bryta mot konventionerna, tänk
annorlunda
Var inte rädd för motljus
Ställ dig där ingen annan ställt sig
Ta tid på dig!
Skapa förtroende

Ursprunget till denna dikt är högst prosaisk. Jag har nämligen rekonstruerat en annan text, närmast en vägledning om något som de flesta sysslat med i större eller mindre omfattning. Nu undrar jag vad denna text egentligen handlade om?

PS! Så här ett par dagar efteråt kan jag väl avslöja att dikten härstammar ur en vägledning för fotografering i DN. lagottocattleya gav flera förslag men ett var rätt!
Våga tänka annorlunda när du fotograferar!

Ljuset faller på Röda Kvarn en vinterdag.

4 kommentarer

  • lagottocattleya

    Ja, du. Som med alla andra dikter är det ju fri tolkning som gäller…För min del kunde det gott vara mitt arbete det handlar om – lärarens. En scen tänker jag på i alla fall. Ståuppare kanske känner det så? Fast nog kan det handla om foto likaväl, eller att hänga en tavla…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *