Allehanda

Ja, vi elsker dette landet…

Den som såg Peru-filmen jag hade i inlägget i lördags kanske också fick en längtan till det landet. Vackert och folkligt. Men det finns också på närmare håll fantastiska bergslandskap och underbar natur. Jag tänker på Norge som är rätt nära för de flesta i Norden.

Jag tar här med en film i HD-kvalité från Norge som visar fina vyer. Rena reklamfilmen för landet men ändå. Ställ in bästa kvalité 720 p HD och helskärm för en stunds drömmar.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=8B2ZWfrAZw4]

l

PS!  Jag kan faktiskt första versen på Norges nationalsång 🙂

7 kommentarer

 • lagottocattleya

  Ja, det gör vi! Norge är ett av de vackraste länderna på jorden och vi återvänder dit gång på gång. Människorna är också fantastiskt glada och trevliga. Aldrig tycker jag att svenskan är så tråkig som när jag lyssnar på norskan…men när man säger det till dem så bara ler de och tycker att svenskan är mycket vackrare. Allmän blygsam artighet förmodar jag – för det är bara inte möjligt.

  Underbar film som verkligen får med det mesta.

  • Don Juan (the PJ)

   Jag kan hålla med om att Norge är ett av de vackraste länderna i välden. Jag tycker också norskan är ett mycket vackert språk och kommer enligt min mening på en god andra plats efter spanskan.

 • Annepauline

  Jaaaa! Jag ska åka Hurtigruten i slutet av juli efter flera års funderingar.
  Jag har även planerat in utflykter, en heldag i Geiranger, Svartisen och lite annat.
  Otroligt vacker natur. Jag har talat med en man från Nya Zeeland som rest nästan överallt och han säger att Norge har den vackraste naturen av alla länder han besökt.

  • Don Juan (the PJ)

   Hurtigruten har också jag funderat på men än har det inte blivit av. Hoppas du får en fin tur längs med Norges kust. Geiranger är hänförande enligt vad jag sett på bild och hört via resenärers vittnesmål.

   Jag får titta så länge på filmen.

  • lagottocattleya

   Om jag får kommentera ditt inlägg – så vill jag önska dig en riktigt härlig resa! Jag har varit starkt betänkt på Hurtigruten och till och med bokat en gång, men fick ställa in. Det är säkert en helt fantastisk tur. Intressant att det var en man från Nya Zeeland som tyckte så mycket om Norge…just de två länderna tycker jag själv är vackrast i världen. Av de länder jag besökt förstås.

 • lagottocattleya

  För övrigt kan jag tillägga att finlandssvenskan också tillhör de språk som är skönast att lyssna på. Kanske har det med barndomens Tove Jansson och Mumintrollen att göra, men jag har också lyssnat en del till Märta Tikkanen och Jörn Donner. Jag försöker vara på Göteborgs biblioteksmässa varje år och har lyssnat en del på Tikkanen där.

  • Don Juan (the PJ)

   Själv tycker jag inte finlandssvenskan är speciellt vacker men jag är kanske hemmablind. Själv pratar jag inte en utpräglad finlandssvenska utan dialekt som är något annat. Min finsvenska har nog mera påverkan av rikssvenskan skulle jag tro men så har jag också bott rätt många år i kungariket.
   Vid sidan av de finlandssvenskar du nämner så är Mark Levengood en god representant för den finlandssvenska som talas i södra Finland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »