Upplevelser

Vid min infart…

Jag har i helgen gjort ett par rundor på villavägar runt om i byn. På ett ställe lade jag märke till en litet stenarrangemang, nästan lite diskret, inte så avancerat och försett med ett litet skägg av lava. Kanske skulle det föreställa en gubbe? Vid infarten till min villa finns en stenbalans på sju stenar som stått sig hela sommaren.

Jag kom att tänka på att folk kanske vill visa något med de olika märken och arrangemang som finns vid deras villavägar utan att för den skull berätta i klartext vem som har sin villa vid vägs ända. Ok, visst finns det också de som men namn förtäljer att här finns vi men de flesta är anonyma. Kan tänka att när det kommer gäster det inte alltid lätt att hitta för sällan finns vägnummer utsatta utan en massa avsticksvägar till höger och vänster finns. Ofta ser de alla likadana ut. Då kan det vara bra med ett kännetecken vid infarten. På ett ställe såg jag vackra blommor planterade i en gryta mitt i skogen men vid en sidovägs början. Kan gissa att där bortom krök och skog finns en kvinna med blomstertycke. För en man skulle väl inte hitta på att plantera blommor som vägvisare och signatur mitt i skogen?

Jag delar en del av villavägen med två grannar och vid korsningen upptäckte jag idag en blå tjäder i ett eller annat material. Den har jag inte sett innan trots att jag misstänker att den varit där lång tid. Det är inte alltid man lägger märke till olika tecken både i naturen och av människan skapat när man susar fram i bil. Egentligen borde man ta en vandring för då upptäcker man mycket mera.

Allt det här gjorde att jag fick en liten idé. Jag berättar inte nu vad jag eventuellt kommer att skapa men förhoppningsvis skulle det sätta myror i huvudet på folk eller locka fram ett leende.

kalot
En nästan osynlig skylt som ändå finns där som vägvisare mot Kalot.
remmare
På ett ställe fanns en remmare som kännetecken.
hylkenpaj
Enkel skylt men fyller sin funktion. Undrar om där bjuds på paj?
stenar
Här är stengubben jag upptäckte först.
korpen
Detta är en korp som suttit länge på stenen. Den talar om att här går vägen till Korpen.
tjäder
Den blå tjädern som suttit så tyst och försynt att inte ens jag sett den förrän jag verkligen började se mig omkring.

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »