Allehanda

Elin Kåven

Jag blev ikväll så begeistrad i en ny artist som jag lyssnade på, både på Spotify och på Tuben att jag nästan omgående beställde en resa för att om möjligt kunna närvara på ett spelningstillfälle om knappa två veckor. Helt säker är jag inte på att hon uppträder men efter vad jag kunde lista ut på nätet skall hon vara hemlig gäst vid ett evenemang. Henne måste jag absolut se live! Därtill lär hon vara magdansös.

Hon heter Elin Kåven och är från Nordnorge, närmare bestämt från Karasjok där hon är uppväxt. Hon är en samisk artist som gör en spännande musik och värd att upptäcka. Hennes hemsida finns här.

Evenemanget är förresten Sápmi Indigenous Film & Art Festival i Umeå. Kanske det blir att titta på någon film, kanske julmarknaden vid Västerbottens Museum locka, inspektera Väven, Umeås nya kulturhus eller varför inte live musik på Peppes? Där har jag inte varit tidigare. Få se, få se.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=OVT2w_nIYqU]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.