Allehanda

Så vänder vi sida

Vi årsskiftet görs ofta summeringar av det gångna året, löften ges och förhoppningar lyfts fram.

År 2015 blev inte ett bra år! Jag skulle kunna upprepa inlägget jag skrev för precis ett år sedan, 2014, ett välsignat år? och ytterligare spä på med tråkigheter. Jag avstår. De som följer min blogg vet nog vad jag menar.

Något bra då? Enligt Studio Ett har barnadödligheten i världen gått ned, de flesta människor har fått det något bättre, färre svältkatastrofer, Ebola på stark tillbakagång och i Nigeria, Afrikas folkrikaste land, har det genomförts fredliga val. Vi har en tendens att minnas det tråkiga men de långsamma förbättringarna i världen glöms eller missas helt. Kanske det ändå finns hopp för världen?

Personligen har det lunkat på som vanligt. Jag blev permitterad i slutet av september men för mig har det inte inneburit någon katastrof, tvärtom, jag har aldrig känt mig så harmonisk som nu. Urkult i månadsskiftet juli-augusti var årets stora händelse även om det var av den mera kylslagna sorten. Efterföljande resa genom mellersta Norrland var fin och jag fick se en hel del intressant. På hösten installerade jag en värmepump, en av de bästa investeringar jag gjort. Egentligen inget speciellt år på det personliga planet.

Bloggen har rullat på, den också. Hela 125 A4-sidor med text har jag producerat (223 inlägg), ett otal bilder har jag laddat upp. Enligt rapport från Word Press besöktes bloggen 40 000 gånger under 2015. Det är mycket mera än vad jag trodde. 434 bilder har jag laddat upp. Det inlägg som fick flest visningar är Tobbe Mårtensson och som god två Hur pratar du med dig själv?

Ett inlägg från 2011 hänger oförklarligt med år ut och år in och kommer på tredje plats, Ding, dong, klockan slår. Jag vet inte varför med detta inlägg verkar vara populärt. Kanske det beror på sökmotorerna? Det mest kommenterade inlägget är: Kor och dryck av olika slag. Skulle jag välja något inlägg själv från året som gått så blir det: Sluta hoppas, hoppa!

Från vilka länder kommer mina läsare? Finland, Sverige och USA. I den ordningen, inget märkvärdigt med det. 92 länder finns detta året representerat.

Jag får önska alla läsare ett Fortsatt Gott Nytt År och hoppas ni följer mig även 2016!

2015-12-28 Gammel-Ahlnäs
En bild från de sista dagarna år 2015. Ahlnäs sund med lätt isbeklädnad.

0 kommentarer

 • Syster Yster d.y.

  Vill bara tacka dej för att du skriver. Jag vet att många följer din blogg och jag kikar nästan in dagligen, för att se om det kommit något nytt inlägg. Fortsätt i samma stil, lite blandat.

 • Ulla Maria

  Tack för det gångna året. Trevligt att det förde med sig att jag hittade din blogg. Läste det här inlägget igår kväll och de inläggen du länkar till. Det blev en hel del tankar och när jag skulle få ihop dem till en kommentar kände jag att jag var för trött för att få ihop något som skulle gå att läsa.

  Märker att jag inte är så strukturerad nu heller så jag nöjer mig med att konstatera att det var mycket intressant och underhållande läsning. Att läsa i efterhand kan också tillföra något extra som t ex inlägget Sluta hoppa, hoppas. Själv hoppas jag tillhöra hopparna och lyckas med det ibland medan jag ibland fegar ur och väljer den tråkiga men till synes säkra vägen. Det är väl sådant som gör att många som blivit arbetslösa en tid efteråt säger att det var det bästa som hänt dem.

  God fortsättning. Ser fram emot fler givande inlägg under året.

  • PJ

   Man kanske inte behöver hoppa varje gång, huvudsaken är att man hoppar någon gång. Det slutar sällan med döden. Bara en gång. 😉 Det där med paket på långvården kan man inte göra mycket åt.

   Nu kör vi!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Translate blog »