Allehanda

Marsch i det fina höstvädret

Idag kände jag mig en kort stund som en riktig byfåne.

I det strålande fina och varma vädret måste jag bara ut och ta en spatsertur i byn. Kameran med naturligtvis för också här har höstfärgerna börjat göra sig påminda även om de inte går att jämföra med dem uppe i fjällen.

På väg till byn mötte jag på avstånd en bil som liknade väldigt mycket sister Janes bil. De skulle idag på kalas och jag trodde att det var de som nu var på hemväg. För att spexa och visa dem hur hurtfrisk och full av energi jag var ökade jag takten med hög arm- och benföring i en gångart som närmast kan liknas vid marsch av nordkoreanska soldater när de paraderar för sin älskade ledare på hans födelsedag. Tyvärr satt varken Kim Jong-Un eller sister Jane med make i bilen utan några för mig helt främmande personer. Som de tittade när de gled förbi och så dum jag kände min när jag försent upptäckte min fadäs! De måste ha tänkt att nu är nog byns byfåne ut och exercerar. Men det bjuder jag på. Huvudsaken är att jag fick frisk luft och resenärerna något att förundras över.

Nu glömmer vi detta och tittar på några höstbilder från byn. Nästa gång skall jag gå som folk!

Röda och sura, rönnbären
Här ser vi något av höstens kulör
Men i djupa skogen var det samma färger som vanligt
Denna satt och solade sig på en sten. Påfågelöga lär den kallas.

Japp, det är höst. Det syns tydligt trots att det idag varit närmare +20 C.

0 kommentarer

 • Syster. yster d.y.

  Haha, ja man vet aldrig vem man möter, då man är ute på pomenad. Du piggade kanske upp tillvaron för de som satt i bilen du mötte.

 • Wesber

  Nu fick jag sån hemlängtan, nästa sommar blir det nog en tripp över. får passa på när det är Juthbacka marknad i augusti. Så fina foton, fjärilen är så fin.

 • annepauline

  Vilka härliga bilder! Jag får ”ståpäls” när jag ser på bilden med granarna och solljuset som lyser genom. Jag vill sjunka in i bilden och bara vandra in i skogen… fjärilen är också otroligt fin. – Förresten har du några bra boktips?

  • PJ

   Granskogen beter ju sig lite annorlunda på hösten än lövträden. Den finns ju alltid där, nästan lite tung och dyster men samtidigt varm och omslutande.

   Jernbanan av Sara Lidman! Men ganska snart kanske jag har ytterligare ett tips men kan tyvärr inte idag delge dig detta av olika orsaker. Kanske det kommer ett inlägg om detta småningom. Själv skall jag snart börja läsa en bok av debutanten Michaela von Krügelgen: Vad heter ångest på spanska?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »