Allehanda

Tessa

Kan ni tänka er, idag blev jag nästan förälskad! När jag steg ur bilen kom hon emot mig med små steg och blöta ögon, viftande på svansen. Inte alls blyg utan ville genast stifta bekantskap. Det var Tessa, en hund på fyra år och specialist på harjakt. Men hon är inte min, hon är en annans som det heter i visan. Tja, vilken visa vet jag inte men säkert finns det någon sådan visa.

Jag har inget eget husdjur, varken katt eller hund, men när jag idag såg denna fina hund var det så att jag smälte direkt. Så mjuk i pälsen hon var! Nåja, grannens katt Lisa stryker omkring här och tidvis har jag min ekorre boendes på vinden. Länge sedan jag sett den nu, kanske vintern varit för mild? Jag läste någonstans att den milda vintern inte gör gott för vissa djur.

20140228_144018_Tessa
Skulle jag välj hund skulle det bli en lik Tessa

6 kommentarer

 • kicki

  Du som är djurvän borde absolut skaffa ett husdjur. När man en gång skaffat en katt eller en hund är det svårt att tänka sig att vara utan. Hundar är ju så trofasta och alltid på gott humör.

  • PJN

   Vi får se, kanske den dag jag blir pensionär. Katter är självständiga och sköter sig själva medan hunden fordrar mera passning. Tills vidare får jag nöja mig med de som behagar passera mitt gårdstun. Ifjol fanns också en frass men han hade rykte om sig som slagsbult och har han helt försvunnit. Kanske bäst så.

 • Erik Forsling

  Tvärtemot Kickis ord känner jag igen mig i dig. Jag har inte heller några husdjur. Som kattallergiker är jag förvånad över att jag lyckades leva med kära katten Katt i över ett decennium. Och även jag (Gamla familjen) har faktisk haft sammanlagt två kattor i min zon av ansvar. Därtill kommer barnens tamråttor, möss, sköldpaddor och en orm. Men nu lever jag i splendid isolation. Mirakulöst.

  • PJN

   Allergiker är jag inte men orsaken till att jag inte har katt är att jag är rädd att den blir överkörd eftersom jag bor nära landsvägen. Överkörd innan den hunnit lära sig livets bistra verklighet.
   Katten Katt har vid första bekantskap ett föga fantasifullt namn men vid närmare eftertanke är det kanske inte så dumt namn ändå. Man förväntar sig liksom att en katt skall ha ett riktigt namn och då blir Katt en slags kontrast till det förväntade.
   Ungefär som våran bankdirektör som heter Gunnar i efternamn.

 • annepauline

  Åh, vilken mysig och vacker hund! Men den hunden är nog inte tänkt enbart som myssällskap. Det fordras att hon får jaga för att må riktigt bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »