Upplevelser

En titt på höstens herrmode

Jag måste ikväll dra på munnen när jag läste en artikel på Vasabladets webbplats med följande upplyftande rubrik: ”Visst kan mode göras hållbart – Stockholm visar hur vi ska klä oss i höst”. Modebranschen är före alla andra och visar redan nu genom olika modevisningar och diverse spektakel vad som kanske bjuds ut inför nästa höst vad gäller mode.

Visst är det bra att modet är hållbart, inte tu tal om saken. Min egen Helly Hansen-tröja har hållit i mera än 35 år och är fortfarande i bra skick och mycket varm. En äkta skogshuggartröja. Tyvärr verkar jag nu ha slavat bort den eller så blev den av misstag förd till sopstationen i höstas, den lyser orange med sin frånvaro. Jag saknar denna snuttefilt och utmärkta arbetsplagg! Jag undrar om det är detta som avses när klädessnickarna visar upp sina alster till nästa höst?

Fruntimmer har alltid fått sig serverade den ena fantasifulla kreationen efter den andra så de må vara luttrade i dylika sammanhang men när jag tittar på de förslag vi herrar får inför höstens megaparties så rycker det lätt i smilbanden. T.ex. denna ”regnrock” från SELAM FESSAHAYE, vem köper denna och på största allvar inträder på Byarådets nyårskaffe om knappt ett år? Svindyr kan jag föreställa mig och väldigt chic i de rätta kretsarna men snygg, jag vet inte?http://fashionweek.se/app/uploads/2019/02/DSC_1499-400×600.jpg

Eller denna mundering från Per Götesson. Man får inte vara öm om bena i höstrusket. Och har han stuckit händerna i ett getingbo? Då blir snart fart på bena och då behövs säkert god ventilation.
http://fashionweek.se/app/uploads/2019/02/DSC_0862-1-400×600.jpg

Vi gör ett försök till och denna gång från L’HOMME ROUGE
Det närmar sig, låt vara att kavajen fått stryka på foten. Å andra sidan får köparen av denna skapelse en stor plåsterlapp på vänstra bröstvårtan. Förmodligen är det tänkt att där kan kopplas ström till för den som behöver hjärtstimulans ibland. Och vem gör inte det? Hjärta och smärta som i en gammal schlager.
http://fashionweek.se/app/uploads/2019/02/DSC_0420-400×600.jpg

Suck, vi tar en sista titt innan vi stänger denna sida och då får SCANDINAVIAN MAN äntligen visa var skåpet skall stå. Modefirman med detta namn kan säkert inte göra bort sig. En skandinavisk man, äntligen.
http://fashionweek.se/app/uploads/2019/01/DSC_0448.jpg

Nu kunde jag inte hålla mig längre för här prustade jag till. Jag antar att detta är en man som är iklädd dessa klädesplagg på väg ut i skogen eller nåt. Ett av de förnuftigare plaggen för en tant i lingontagen men för en herre? Jag säger då det, inte har man gummistövlar till den sådan snygg design!!! Här går gränsen.


Stockholm Fashion Week 

Låtom oss återvända till verkligheten en dag full med snöblandat regn i Vasa och de visioner vi där funderar på. Åtminstone klädd enligt vädret.

Vasa

 

2 kommentarer

 • annepauline

  Klär man sig så där i Stockholm gör staden verkligen skäl för namnet Fjollträsk. Men det är ju ”fäschen” bevars så det är väl inte kläder för vanliga dödliga att förstå sig på. För mig ser det ut som kråkskrämmor. Tydligt bevis på att jag inte förstår mig på ”fäschen”.- Jag måste le när jag läste att du ”prustade till”. Länge sen jag råkade på det ordet. Min mor sa alltid ”prusta å skratta”

  • Per

   Ja, det är mycket som man inte fattar och har insikt om. T.ex. den miljö där dessa märkliga skapelser får sin tillkomst och sedan modevisningarna. Det är ju så väsensskilt från att gå till skogs med motorsåg och fälla lite träd inför kommande behov av brännved. Då föredrar jag nog min Helly Hansen.
   Fast lite kul vore det att få träffa dessa människor och se vad som finns bakom pannbenet. Med det intet ont menat, bara att höra vad de har att säga. Det finns kanske något geni bland dem också.
   Men kommer det någon fjollig kommentar, ja då har jag väl rätt att prusta till. 🙂

   Det är lite som min åsikt om experimentell jazz, förfärligt att höra men kul att få delta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *